Anthyllis kardamom-gyömbér tusfürdő – egy új szerelem

Azt vettem észre, hogy a hosszú évek alatt valami olyan különleges tulajdonságra tettem szert, hogy amint belépek a kedvenc bioboltomba, a szemem azonnal ráfókuszál az újdonságokra. Így történt a találkozásom ezzel a tusfürdővel is. Mondjuk nem volt nehéz észrevenni, mert különleges, vidám termékcímkéjével és rendhagyó, hengeres flakonjával nagyon szembetűnő volt. Szinte szó szerint kivillant a megszokott (megjegyzem kissé unalmas) csomagolású tusfürdők közül. Természetesen azonnal „rárepültem”, hogy közelebbről is megvizsgáljam.

Először megszaglásztam, és nagyon tetszett a narancsos-gyömbéres-gyógynövényes illata. Tusoláskor ugyan kelt némi patikai hangulatot, de nekem ennek ellenére nagyon bejön az illata. Finom, nem eltúlzott, nem édes, és váááááóóóóó… 🙂 Imádom!

Aztán megnéztem az árát. A többi biotusfürdőhöz képest viszonylag olcsó. A bioboltokban olyan 1300-1400 Ft körül lehet megvásárolni. Hm. Itt azért kicsit aggódni kezdtem, mert az a tapasztalatom, hogy ami olcsó, az nem mindig a legjobb minőségű, vagyis nem elég tiszta és természetes. Gyorsan meg is fordítottam a flakont, hogy elolvassam az összetevőit. Persze nem tudok minden összetevőt fejből, de hát mire való az okostelefon és az internet?! Máris elkezdtem az összetevők csekkolását.

Meglepődésemre nem találtam benne semmi olyat, ami problémás lenne. Talán egyedül a Sodium Lauroyl Sarcosinate keltett bennem némi gyanút, mert első olvasatra nagyon hasonlít az egyébként káros SLS-re. De az interneten azt olvastam, hogy ez egy növényi eredetű habzást segítő anyag, ami bőrbarát. Szóval megnyugodtam. Ezen felül van még benne kardamom és gyömbér kivonat, narancsolaj, ami egyébként remek bőrápoló tulajdonsággal bír; aztán tejsav, ami szintén bőrbarát és fontos a bőr PH értékének megőrzésében is. A növényi hatóanyagok a címke szerint biogazdálkodásból származó összetevők, és illatát pedig természetes növényi esszenciák (narancsolaj és vetiver) adják.

Mondanom sem kell, hogy a tusfürdő nem került vissza a polcra, a kosaramban landolt. Azóta pedig rendszeresen vásárolom, állandó részét képezi a fürdőszobai kelléktáramnak. Mókás megjelenésével és kellemes illatával mindig felvidít. Egy igazi színfolt a fürdőszobámban! Emellett nem szárítja a bőrt, viszonylag jól habzik, ezért kezdő biotermék használóknak különösen ajánlom.

Az Anthyllis kozmetikumokat Olaszországban gyártják, ICEA minősítéssel rendelkező biotermékek. Nem tesztelik őket állatokon. Nem régen kerültek be a magyar piacra, szerintem érdemes közelebbről is megismerkedni velük. Bátran tegyél velük egy próbát!

 

Előnyök

  • megfizethető áron kapható, jó ár-érték arány
  • kellemes illata van
  • jól habzik
  • nem szárítja a bőrt, kellemes bőrérzetet biztosít
  • különleges és vidám a csomagolása
  • minősített biotermék, természetes összetevőket tartalmaz

 

Hátrányok

  • nincs ilyen 🙂

 

Ti melyik Anthyllis terméket próbáltátok már?

 

Szöllősi Adrienn

Tipp: Anthyllis Tusfürdők online vásárlása itt!

2019-10-11T13:34:34+00:00 október 14th, 2017|Categories: Tisztálkodó szerek, Tusfürdők|0 Comments

Leave A Comment