Ezüst kolloid oldat – teszt

Az ezüst kolloid oldatról ódákat zengenek az interneten. Mindenre jó, a gyulladásoktól a rákos megbetegedések gyógyításáig. Elpusztít vírust, gombát, baktériumot. Őszintén szólva, én egy kicsit szkeptikus vagyok az ilyen csodaszernek kikiáltott dolgokkal kapcsolatban. Most azonban alkalmam volt kipróbálni.

Mire használtam?

Decemberben összeszedtem magamnak egy jó kis torokgyulladást, ami további fertőzéseket idézett elő a szájüregemben. Az egész szájpadlásom vöröslött, az ínyemről nem is beszélve. Úgy éreztem, a szám állandóan ki van száradva, égett a nyelvem és minden csípte. A mentolos fogkrémemet le kellett cserélnem mentol nélkülire, mert egyszerűen nem bírtam elviselni. Úgy éreztem, mintha marná az egész számat belülről.

Elsőként bevetettem a teafa olajat, amiről köztudott, hogy nagyon jó vírus-, baktérium- és gombaölő tulajdonságú. 10 csepp 2 dl langyos vízbe, majd öblögetés. Nagyon fura íze van, nem valami kellemes és utána sokáig érzed ezt a fura, fás, dohos ízt a szádban. De igazából jót tett. Az első két-három napban rohamos javulást éreztem. Nem száradt ki annyira a szám, tudtam nyelni, a vörösség visszahúzódott valamennyire. Másfél hét használat után azonban mintha stagnálásba ment volna át a dolog. Tehát eljutottam egy szintre a javulásban, de onnantól nem változott semmi. Éreztem, hogy be kell vetnem valami mást. Eszembe jutott az ezüst kolloid, amiről már írtam egy cikket korábban a Gyógynövénysziget blogjába. Ezért tudtam, hogy például szájüregi fertőzésekre nagyon javasolt.

Be is szereztem egyet próba képpen.

Ezüst kolloid toroköblítő és szájfertőtlenítő

Éden prémium ezüst kolloid szájfertőtlenítőKedvenc bioboltomban az Éden Prémium ezüst kolloid szájfertőtlenítő spray-t választottam. Azért ezt, mert a termékcímke szerint kifejezetten szájfertőtlenítésre való. Emellett pumpás kiszerelésű, így gondoltam, célzottabban lehet a kezelést vele elvégezni. Kis kiszerelésű -50 ml -, és nem volt vészes az ára, így gondoltam, ha nem válik be, legalább nem dobtam ki annyi pénzt az ablakon.

A termék hátoldalán azt írják, hogy pumpáljak 10 ml oldatot a számba és 30 másodpercig öblögessek vele, majd köpjem ki. Még mielőtt agyalni kezdtem volna rajta, hogy mégis hogy mérjem ki a 10 ml-t, a leírásban rögtön segítségemre siettek, hogy ez kb. 6 pumpálásnyi mennyiséget jelent. Oké. Megvolt a 6 pumpálás. Ez olyan kicsi mennyiség, hogy ember legyen a talpán, aki ezzel klasszikus értelemben véve képes öblögetni. Lényegében próbáltam forgatni a számban a nyelvem segítségével, hogy minden szükséges helyre eljusson, majd kiköptem. Mivel nagyon kevés mennyiségről van szó, nem hittem, hogy sikerült minden területre kellőképpen eljuttatni az oldatot a számban. A későbbiekben ezért úgy fejlesztettem tovább, hogy nem egyszerűen csak befújtam a számba, hanem célzottan fújtam a szájpadlásomra, az ínyemre, a nyelvemre és a torkomra is.

Naponta kétszer használtam, a reggeli és az esti fogmosást követően. A használati utasításban azt javasolják, hogy 25 napnál tovább ne alkalmazd, és a következő kúra előtt tarts legalább két hónap szünetet. Szívesen megkérdezném a gyártót, hogy miért, hiszen elvileg nincs semmilyen káros hatása az ezüst kolloidnak.

Mit tapasztaltam a használata közben?

Azt hinné az ember, hogy az ezüst kolloid oldat ízetlen. Mármint kizárólag víz és ezüst ionok vannak benne, ami számomra egyértelműen valamilyen íztelen vagy semleges ízű folyadékot takar. Ezzel szemben ez az oldat keserű. Nem elviselhetetlenül, de keserű.

Viszont nem csíp, nem mar, nem irritálja az egyébként is gyulladt és érzékeny nyálkahártyát.

Egy kicsit szárít. Én legalábbis azt éreztem, hogy jobban kiszáradt utána a szám és szomjúság érzetem támadt. Pedig a kezelés után közvetlenül nem javasolt se enni, se inni legalább fél órán át. Bármilyen szájfertőtlenítő oldatot, cukorkát, szirupot használsz, ezt főszabályként be kell tartani. Azért, hogy a „szernek” legyen ideje kifejtenie a hatását, még mielőtt étellel vagy itallal eltávolítanád a nyálkahártyádról.

Elképzelhető, hogy ez a gyógyulási folyamat jele volt, és nem maga az ezüst kolloid okozta a szárazság érzetet, mert a későbbiekben ezt már nem tapasztaltam.

A javulás látványos volt. Az első kezelés után néhány órával már könnyebben ment a nyelés. Három nap után az ínyem visszanyerte normális rózsaszín színét és a fogaim érzékenysége is elmúlt.

A torkom és a szájpadlásom még nem volt az igazi. Ráadásul hullámokban vissza-visszatértek a tünetek, mintha rosszabbodott volna az állapotom. Aztán újra javulás két-három napig, majd megint visszaerősödött. Már kezdtem aggódni, hogy soha nem múlik el, ezért eldöntöttem, hogy belsőleg is ráerősítek a gyógyulásra.

Ezüst kolloid belsőleges oldat

Crystal Silever ezüst kolloid oldat 200 mlVásároltam egy Crystal Silver ezüst kolloid oldatot 200 ml-es kiszerelésben, amit belsőleges használatra javasolnak. Ez egyébként grapefuritmag kivonatot is tartalmaz, ami kiváló immunerősítő és szintén vírus-, baktérium- és gombaölő hatású. Egy picit keserű, de szerencsére hígítva kell fogyasztani, így lényegében nem is nagyon érzed az ízét. Én 2 dl vízbe tettem egy teáskanálnyit belőle és este lefekvés előtt fogyasztottam el. Ennek az adagnak a duplája is szedhető napi két adagban elosztva, de én megelégedtem az egyszeri használattal. A leírás szerint két-három hét után szünetet kell tartani, tehát kúraszerűen szedhető. Nem tudom miért, hiszen mindenhol azt írják, hogy egyébként nincs mellékhatása, és elvileg nem lehet túladagolni sem. De biztos, ami biztos, tartsuk be a használati utasításban foglaltakat.

Megjegyzés: a termékteszt írása óta ez a termék névváltozáson ment keresztül, jelenleg Crystal Silver Natur Power néven kapható. A termék összetétele és gyártási folyamata nem változott.

Ezüst kolloid orrspray

Az oldat belsőleges fogyasztása megindított egy tisztulási folyamatot. Gondolom, elkezdte belülről kipucolni a dolgokat. Két nap használat után elkezdett folyni az orrom, éjszaka pedig úgy bedugult, hogy alig kaptam levegőt. Kellett egy orrspray. Ha már ennyire az ezüst kolloidra bíztam magam, akkor gondoltam, az orrspray is legyen ezüst kolloidos. Legalább ezt is kipróbálom.

Argentum +30 ezüst kolloid orrsprayVettem egy Argentum +30 névre hallgató ezüst kolloid orrsprayt. Ez egy új márka, nem régen került ki a boltok polcaira. A termékleírás szerint az oldathoz felhasznált víz is egyedi tulajdonságokkal rendelkezik, hiszen úgynevezett strukturált víz. Az egyedülálló eljárásnak köszönhetően a víz molekulái az élettanilag legoptimálisabb geometriai alakzatban rendeződnek el, úgy ahogy az emberi testben is megtalálhatóak. Ezt ugyan nem tudjuk ellenőrizni, de el kell, hogy higgyük, hiszen akármit nem írhatnak rá egy termékcímkére. Gondolom, valamilyen hatóság ellenőrzi, hogy ez valóban így van-e.

Az orrspray nem tartalmaz semmilyen egyéb iont, sót és adalékanyagot. Tehát nincs benne tartósító-, stabilizáló és emulgeáló szer.

A leírás szerint nem ártalmas a szervezetre, 72 órán belül kiürül, nincsenek mellékhatásai. Külön előny, hogy a címke szerint a termék mikrobiológiailag és kémiailag bevizsgált. Na de lássuk, hogy vált be!

Először is, nem volt egyszerű hozzájutni a szerhez. A műanyag, áttetsző védőkupak ugyanis annyira passzos, hogy a fúvókával együtt jön le. Szóval a fúvókát vissza kell applikálni, aztán jöhet a befújás. Persze először végezni kell egy-két próbapumpálást a levegőbe, aztán ha minden oké, akkor fújhatod az orrüregbe.

Az oldat nem csíp, nem mar, csak ha nagyon ki van sebesedve vagy gyulladt az orrnyálkahártyád, akkor picit érzed, hogy nem kellemes a dolog. Az orrsprayknél jellemző, hogy lejut a garatba is, és elég keserű, esetleg marja a torkodat. Az ezüst kolloid orrspraynél ez nem áll fenn. Még jó is, ha a lejut a torokhoz, mert legalább ott is kifejti hatását, és szépen lefertőtleníti.

Olyan nagy hatásfokkal nem rendelkezik, mint a gyógyszertári orrsprayk, vagyis nem dugítja ki úgy isten igazából az orrodat. Egy kicsit átmossa a járatot, és benedvesíti a kiszáradt nyálkahártyát, amitől egy picit komfortosabban érzed magad egy rövid ideig. Végül is a gyulladt orrnyálkahártya duzzanatát lehúzza, csak ehhez kell 2-3 nap. Addig pedig dugul az orrod és nem kapsz levegőt. Szóval, ha azonnali hatást akarsz, és jól akarsz aludni, akkor rendes gyógyszertári orrsprayt vegyél, ezt meg csak kiegészítőként használd, felváltva a másikkal…

Nagyjából két hét szájspray, belsőleges oldat és orrspray együttes használatával teljesen rendbe jöttem úgy, hogy semmilyen gyógyszert nem szedtem.

Előnyök

 • nem irritálja a sérült, érzékeny nyálkahártyát
 • gyors, látványos javulást eredményez
 • nem lesz kellemetlen szájízed vagy szájszagod tőle
 • semmilyen mellékhatását nem tapasztaltam
 • megfizethető és nincsenek káros összetevők benne, mint más szájöblögető oldatokban
 • a szájöblögető pumpás kiszerelése lehetővé teszi, hogy célzottan arra a területre fújd, ahol a konkrét probléma jelentkezik
 • nem tapasztaltam semmilyen mellékhatását

Hátrányok

 • picit keserű az íze, de nem elviselhetetlenül
 • a szájsprayből kevés mennyiséget kell használni, ezért nehéz klasszikus értelemben véve öblögetni vele
 • az orrspray nem igazán alkalmas az orr kidugítására

Összességében én nagyon meg voltam elégedve az Éden Prémium ezüstkolloid szájsprayvel, és a Crystal Silver ezüst kolloid oldattal is. Együttesen nagyon hatékony kezelést és gyors gyógyulást biztosítottak. Ajánlom mindenkinek, aki hasonló torok- vagy szájfertőzéssel küszködik.

Szöllősi Adrienn

Tipp: Ezüst kolloid oldat online vásárlás itt!

2024-04-23T14:27:56+00:00 április 6th, 2019|Categories: Étrend-kiegészítők|2 hozzászólás

2 hozzászólás

 1. Móni 2023-06-12 at 16:22 - Reply

  Tiszteletem!

  Érdeklődni szeretnék, hogy az ezüstkolloidot alkalmazhatják e kismamák?

  Előre köszönöm a választ.

  • Szöllősi Adrienn 2023-06-13 at 14:00 - Reply

   Kedves Móni!

   A legtöbb gyártó nem javasolja az ezüstkolloidot terhesség alatt, ezért én is azt javaslom, hogy inkább ne használja.

   Üdvözlettel: Szöllősi Adrienn

Leave A Comment