Winni’s Naturel folyékony szappan teszt

A Winni’s termékeknek már a csomagolása is bizalmat áraszt. A zöld-fehér színkombináció és a zöld levél a termékcímkén mind azt sugallják a tudatalattinknak, hogy ez valami nagyon klassz, természetes dolog. Engem is odavonzott a bioboltban, hogy feltétlenül nézzem meg közelebbről.

A bizalomgerjesztő és nem mellesleg tetszetős és egyszerű csomagolása mellett az ára is kedvező volt. Nagyjából 1300 Ft körül lehet kapni.

A Winni’s folyékony szappan végre nagyon jól jött a többi bio csodaszappan után. Amiket eddig használtam, azok többnyire mind valamilyen növényi olajat tartalmaztak, a kéz bőrének ápolása céljából. Ezzel úgy önmagában nem is lett volna gond. Csakhogy én is, mint a legtöbb hétköznapi ember, nem feltétlenül meleg vízben mosok kezet minden alkalommal. Annál is inkább, mert mire a meleg víz megérkezik, addig jó sok köbméter megy el feleslegesen…

Az olajoknak pedig van egy olyan tulajdonságuk, hogy hideg vízben nem oldódnak. Így a szappanokban lévő növényi olajok szépen ott maradnak az ember kezén, amit aztán jól beletöröl a törölközőbe. Néhány nap múlva pedig csak arra lesz figyelmes az ember lánya, hogy a törölközőn egy óriási sötét folt éktelenkedik, amit aztán még magas hőfokon sem tudsz kimosni. (Jöhet az ecetes olló!) Nagyjából ez a „hogyan amortizáltam le a teljes kéztörlő készletemet néhány hónap alatt” eset rövid története.

És innen kanyarodjunk vissza a Winni’s folyékony szappanhoz. Ebben nincs növényi olaj. Tehát az újonnan vett törölközőim megmenekültek! Hurrá! Zöld tea, nyírfa és aloe vera kivonatot tartalmaz, és ez a kombináció egy nagyon kellemes, tiszta, olyan „zöld illatot” ad. Nem szárítja a bőrt, tökéletesen tisztít, és nagyjából egy hónapig elegendő egy flakonnal (250 ml).

A Winni’s alapvetően nem kozmetikai termékekre szakosodott, hanem öko tisztítószerekre. Nincs is nagyon sok kozmetikai termékük. Ebből sejtheted, hogy nagy variációkra nem számíthatsz. Tehát nincsen különféle hatóanyagokkal ellátott, többféle illatkompozícióban kapható kozmetikumaik. A zöld tea-nyírfa-aloe combo bevált, abszolút megtestesíti a gyártó célkitűzését, ezért ebből készített tusfürdőt, sampont és habfürdőt is. És meg kell mondjam, hogy jó is mindegyik termékük.

Az olasz gyártó legfontosabb célkitűzése, hogy olyan természetes összetevőjű termékeket készítsen, amelyek abszolút allergén mentesek. Termékeit rendszeresen ellenőrizteti ebből a szempontból és a termékcímkén ki is hangsúlyozza, hogy ez a termék hipoallergenitás teszten esett át, ezen felül nikkel, kobalt és króm tesztet is végeztek rajta. Ezektől az anyagoktól is mentes tehát a Winni’s folyékony szappan (és minden más Winni’s termék is), így fémre érzékenyeknek sem okoz problémát. Nagyon érzékeny bőrűeknek tehát kifejezetten ajánlott ez a termékcsalád.

ICEA és a Vegán minősítésekkel is rendelkezik, melyeknek a logója szintén látható a termékcímkén.

Előnyök

  • hipoallergén termék, fémérzékenyek is használhatják
  • minősített biokozmetikum, vegán
  • kellemes illata van
  • jó a tisztító hatása
  • a megfizethető árkategóriában kapható
  • jó ár-érték arány
  • szép a csomagolása

Hátrányok

  • nem találtam ilyet

 

Szöllősi Adrienn

2017-11-10T15:29:06+00:00 november 10th, 2017|Categories: Szappanok, Tisztálkodó szerek|0 Comments

Leave A Comment