Rólam 2017-08-18T10:43:26+00:00

ÉnBe kell vallanom neked, hogy valamikor én is pont olyan voltam, mint a legtöbb korombeli fiatal lány a 38 különféle legfelkapottabb kozmetikai termékkel a fürdőszobájában. Egy napon azonban kaptam egy hírlevelet Antal Valitól, amely a szépségipar által felhasznált szintetikus anyagok káros hatásait ecsetelte. Elolvastam. Ha azt mondom, hogy megdöbbentem, az nem a legpontosabb kifejezés.

Hogy kőolaj származékokat kenegetek az arcomra minden nap? Hogy mosószer adalékokkal tisztálkodok? Sosem tudtam, mitől pattanásos az arcom, annak ellenére, hogy a tinédzser kort már kinőttem. Fogalmam sem volt, hogy nem a meleg víz miatt húzódik a bőröm tusolás után, és hogy a márkás testápolókkal inkább rontok, mint javítok a helyzeten. Addig a pillanatig…

Annak a levélnek a hatására kisöpörtem a fürdőszobámat, és elhatároztam, hogy soha többé nem veszek olyan kozmetikumot, amivel ártok magamnak. Azonban a váltás nem volt olyan egyszerű, mint ahogy én azt elsőre gondoltam. A natúr- és biokozmetikumok széles kínálatából alig tudtam választani, hiszen semmi ismeretem nem volt e téren. Hónapok kellettek, mire többé-kevésbé megismertem a márkákat, mire különbséget tudtam tenni az egyes összetevők között. Néhány kozmetikummal jól be is fürödtem, és rengeteg pénz „dobtam ki” a rossz termékválasztás miatt.

Szerintem sokan járnak hasonló cipőben, ezért eldöntöttem, hogy a saját tapasztalataimat megosztom másokkal is, hogy megkönnyítsem számukra a termékválasztást. Először csak a családtagjaim és a barátaim körében osztottam meg a tapasztalataimat. Később úgy gondoltam, hogy a biotermékek és natúrkozmetikumok másokat is érdekelhetnek. Akkor már évek óta foglalkoztam gyógynövényekkel és alternatív gyógymódokkal is, így egészen komplex tudásanyaggal rendelkeztem. Úgy éreztem, ezt szívesen megosztanám szélesebb körben is. Ezért 2013-ban létrehoztam a Gyógynövénysziget Webáruházat, ami nem csak egy online biobolt. Az oldalon blogot is vezetek, amiben igyekszem a saját tapasztalataimat közkinccsé tenni. A Gyógynövénysziget Webáruház oldalán azonban főként gyógynövényekkel és természetes gyógymódokkal foglalkozok. Szerettem volna egy olyan tematikus weboldalt, amelyen kifejezetten a bio- és natúrkozmetikumokkal kapcsolatos tapasztalataimat írom le. Így született meg a biotermékteszt.hu blog.

Remélem, Neked is segíteni tudok ezen az oldalon. Ha Neked is van már saját tapasztalatod az általam tesztelt termékekkel kapcsolatban, szívesen fogadom kommentjeidet, amelyeken keresztül Te is megoszthatod a többi olvasóval tapasztalataidat. Kommentelj bátran!

 

Szöllősi Adrienn