Sante Intenzív krémtusfürdő termékteszt

Ha megbízható minőségű biokozmetikumot szeretnél megfizethető áron, a német Sante márka mindig jó választás. Én már több terméküket is használtam, és igazából egyikben sem csalódtam. Szívesen biztatlak Téged is, kedves olvasóm, hogy ha eddig nem próbáltad, akkor szerezz be egy-két Sante testápolási vagy smink terméket. Biztos vagyok benne, hogy némelyik a pipereszekrényed vagy a fürdőszobád állandó tagjává válik majd, akár csak nálam. Most az Intenzív krémtusfürdőjüket használom, lássuk, milyen tapasztalatokat szereztem róla!

Csomagolás, minősítések

Ha a Gyógynövénysziget Webáruház blogjára írnék erről egy PR cikket, kb. ezt írnám: „vonzó és innovatív megjelenésű”. De mivel ez a Biotermékteszt blog, a reklámszagú megfogalmazásokat inkább mellőzöm és meghagyom a marketing szakembereknek. Egyszerűen csak ennyit mondok: klasszul néz ki, élénk és vidám színével feldobja a fürdőszobát, és általában jókedvre derít, amikor csak rápillantok

Sante Intenzív krémtusfürdő minősítésekAmi viszont ennél is lényegesebb, hogy a csomagoláson többféle logóval is találkozunk, ami rögtön elmondja nekünk, hogy egy Natrue által minősített, bio összetevőkből készült, vegán terméket tartunk a kezünkben, amelyet nem teszteltek állatokon. Ezek a minősítések igazolják, hogy minden olyan tulajdonsággal rendelkezik ez a tusfürdő, ami miatt megbízhatunk a minőségében és bátran használhatjuk. Növényi összetevőkkel, bioaktív hatóanyagokkal készült, abszolút bőrbarát. Nem okoz majd irritációt és allergiát, nem szárítja ki a bőrt.

 

Piros háttérre írt fehér betűkkel még az is rögtön szemünkbe ötlik, hogy „Tensid Frei”, azaz tenzidmentes. Vagyis nincsenek Sante Intenzív krémtusfürdő minősítésekbenne habzást segítő tenzidek, amelyek a legtöbb kozmetikumban többnyire szintetikus összetevőként kerülnek bele és rendkívül szárítják a bőrt.

 

 

 

Mit tapasztaltam a használata közben?

Sante Intenzív krémtusfürdő tesztAz első alkalommal meglepődtem, ugyanis a tubusból pont ugyanolyan színű krémes massza folyt ki, mint amilyen a tubus színe: egy narancssárgás színű cucc. Ilyen színű tusfürdővel bizton állítom, hogy soha azelőtt nem találkoztam még. Én csak folyékony téglának becézem azóta. Bár ez a szín rendkívül egyedi, és tulajdonképpen feldobja a zuhanyozást, bizonyos értelemben hátrányos is. A fürdőkádról és a zuhanyfüggönyről ugyanis képtelenség rendesen leöblíteni tusolás után. Ha azt hinnéd, hogy egy sima vizes öblítéssel tökéletes tisztaságot hagytál magad után, nos, megmondom őszintén: nem így lesz. Néhány óra múlva, ha megnézed, bizony látni fogod a megszáradt téglaszínű cseppeket a kád oldalán vagy a zuhanyfüggönyön. Emiatt kissé macerássá válik a zuhanyozás, mert utána minden alkalommal szivaccsal és tisztítószerrel alaposan át kell sikálni a kádat és le kell mosni a zuhanyfüggönyt, ha el akarod kerülni, hogy téglaszínű sorminta díszelegjen rajtuk.

A tusfürdő rendkívül krémes, jó érzés vele zuhanyozni. Nem húzódik utána a bőröm, nem szárad ki, puha tapintású marad.

Valóban nem habzik, tehát a tenzidmentesség valós. Olyan, mintha egy hígabb krémet kennél magadra. Ha kezdő biokozmetikum felhasználó vagy, lehet, hogy ez átmenetileg szokatlan lesz, de javaslom, hogy tarts ki, hozzá lehet szokni.

Az illata nagyjából egy kaptafa a Sante márka többi tusfürdőjével és samponjával. Mindegyiknek van egy jellegzetes kókuszos alap illata, amit kiegészítenek típustól függően még egy-két illatanyaggal. Ezek azonban nem igazán dobnak rajta sokat. Alapvetően a kókuszos, édeskés illat dominál mindegyikben. Ha több Sante tusfürdőt és sampont használtál már, egy idő után azt veszed észre, hogy szinte nem is tudsz számottevő különbséget felfedezni az illatuk között. Mintha mind ugyanaz lenne más csomagolásban. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ne az illata alapján válassz Sante kozmetikumot, hanem inkább a bőrre vagy a hajra gyakorolt pozitív hatásai miatt.

Intenzív krémtusfürdőről van szó, ahogy a neve fémjelzi. Nem tudom, Neked, vagy másoknak mit sugall az „intenzív” kifejezés, de én arra asszociáltam, hogy élénkítő hatású, tehát fokozza a vérkeringést, és ezáltal frissít, élénkít. A használata közben rá kellett jönnöm azonban, hogy nem erről van szó, hanem a bőrre gyakorolt intenzív hidratáló és bőrtápláló tulajdonságát kell ezalatt értenünk. Ezt a hatását viszont maximálisan hozta.

Mi van benne?

Fő bőrápoló hatóanyagai a lávaföld, mandarinolaj és jojobaolaj. Az utóbbi kettőt szerintem nem kell részletesen taglalnom, nagyjából mindenki számára ismert, milyen szuper bőrtápláló, hidratáló és bőrpuhító hatással rendelkeznek.

A lávaföld talán kevesek számára ismert. Az összetevők között „Montmorillonite” névvel illetik. A vulkáni kőzetekből keletkező ásványi agyag, amit zöld agyaként is ismerhetsz. Valószínűleg vulkáni eredete miatt nevezik lávaföldnek. Legfontosabb tulajdonsága, hogy rendkívül jó méregtelenítő és fertőtlenítő hatású. Problémás bőr esetén igen előnyös. Arcmaszkokat, arcpakolásokat is készítenek belőle, illetve korpás, irritált fejbőrre készült samponok kedvelt összetevője is.

A Kaolin szintén egy ásványi agyag, porcelánföld néven is találkozhatsz vele. Nevét az első lelőhelyéről kapta: a kínai Kao (magas) Ling (hegy) szavak összetételéből. Az ásványi anyagokban gazdag földet vízzel összekeverve krémes állagú pépet kapunk, amely rendkívül jó tisztító- és zsírtalanító hatással rendelkezik. Zsíros, pattanásos bőrre, illetve zsíros, korpás hajra rendkívül előnyös hatással bír.

Illatanyagát természetes esszenciális illóolajok adják, semmi szintetikus parfüm!

Van még benne néhány természetes összetevő, amely gondoskodik arról, hogy a termék minősége és színe hosszú távon megmaradjon. Ezektől nem kell tartani, semmi mesterséges kemikália vagy veszélyes anyag nincs benne.

Ár-Érték arány

A Sante kozmetikumok a közép árkategóriába tartoznak, miközben minőségük a magasabb árfekvésű biokozmetikumokéval vetekszik. Szerintem megfizethető áron nagyon megbízható, tiszta termékeket kapsz. Ez az Intenzív krémtusfürdő 150 ml-es kiszerelésű, 1400-1600 Ft között mozog a boltokban. Napi használat mellet egy hónapra bőven elegendő mennyiségű, így tehát gazdaságos is.

Előnyök

  • Minősített biokozmetikum, természetes összetevőkkel
  • Vegán, tehát csak növényi összetevőket tartalmaz
  • Nem tesztelték állatokon
  • rendkívül krémes állaga miatt kellemes vele a tusolás
  • nem szárítja ki a bőrt, hanem ellenkezőleg: bársonyosan puhává teszi
  • vidám külsővel rendelkezik és a tusfürdő különleges színe miatt biztosan imádni fogod!
  • Jó ár-érték aránnyal rendelkezik, megfizethető és gazdaságos

 

Hátrányok

  • a színe miatt nehéz maradéktalanul eltávolítani a fürdőkádról, zuhanytálcáról vagy zuhanyfüggönyről a tusfürdőcseppeket
  • nem túl intenzív és nem túl egyedi az illata, ezért választásnál ne erre helyezd a hangsúlyt

Összességében a Sante Intenzív krémtusfürdő abszolút hozta a vele szemben támasztott elvárásaimat, és mindazt, amit a gyártó ígért a termékleírásában. Nem okozott tehát csalódást. Emellett biztonságérzetet adott, hogy többféle minősítéssel is rendelkezik, amelyek garantálják, hogy egy tiszta, bőrbarát kozmetikumot használhatsz, amely nem okoz bőr- vagy egészségkárosodást. Szívesen ajánlom ezt a tusfürdőt mindenki számára. Próbáld ki Te is!

 

Szöllősi Adrienn

Tipp: Sante Intenzív krémtusfürdő online vásárlás itt!

2020-08-27T09:56:59+00:00 augusztus 27th, 2020|Categories: Tusfürdők|0 Comments

Leave A Comment