Mosó Mami folyékony szappan teszt

Eco-Z Family termékcsalád a Mosó Mamitól

Amikor én a Mosó Mami márkával először találkoztam, még nagyon kevés termékük volt, meglehetősen egyszerű kivitelezésű csomagolásban tálalva. Egy magyar gyártóról van szó, aki az induláskor alapvetően a vegyszermentes háztartási tisztítószerekre specializálódott. Talán ere vezethető vissza a névválasztásuk is. Érthető, hogy az első termékük, amivel megjelentek a piacon, a mosószóda volt.

Amivel azonban igazán népszerűvé váltak, az a sheavaj és kakaóvaj. Tisztítószereik mellett sokáig csak ezzel a két termékkel képviseltették magukat a kozmetikumok között. Ma már meglepődve látom, hogy sokkal több kozmetikumuk van, mint tisztítószerük.

A cég növekedésével a megjelenésükön is sokat javítottak. Változott a dizájn és ezzel együtt tetszetősebbek lettek a termékcímkék. Ennek azért örülök, mert az ember – köztük én is – hajlamosabb olyan terméket választani, ami a szemének is vonzó. Ezért van az, hogy gyakran elkerüljük az igazán jó termékeket. A csomagolás alapján ugyanis nem esik rá a választásunk…

Szóval Mosó Mami mostanában a kozmetikumok terén is erősödik. Tisztálkodó szereiket Eco-Z Family néven találhatod meg. Termékcsaládjuk legújabb tagjai a folyékony szappanok, amelyek jelenleg két illatban érhetőek el: guava illatú és vanília-narancs változatban.

Elsőre azt gondoltam, hogy a vanília-narancs illat lesz a nyerő. Szerinted is ínycsiklandóan hangzik, nem? A gyakorlat viszont azt mutatja, hogy a guava sokkal klasszabb. Intenzív gyümölcsös illata kellemes, és hosszú ideig érződik. A vanília-narancs combo inkább valami poshadt gyümölcsre emlékeztet. Szerencsére nem túl intenzív és nem is marad meg tartósan, így végül is nem generál komolyabb ellenállást. El fogjuk használni az egészet. Legközelebb viszont már csak guava illatút veszek. 🙂

Ár-Érték

Ami nagyon előnyös, hogy nagy kiszerelésben kapható. Az 500 ml-es flakont már negyedik hónapja használjuk ketten a párommal, és még mindig van belőle. Pedig már karácsony előtt megvettem az újabb flakont, hogy biztosan legyen itthon a karácsonyi szabi alatt. Olyankor többet vagyunk otthon, nyilván több fogy szappanból is, gondoltam, nem lenne jó, ha kifogynánk a kézmosóból. De az új flakon bontatlanul áll a szekrényben még mindig, pedig már lassan február közepe van. Szóval gazdaságos. Emellett elérhető áron van, 1500 Ft körül lehet hozzájutni. Tehát az ár-érték aránya kiváló!

Mi van benne?

A Mosó Mami folyékony szappanok növényi tenzidekkel tisztítanak, ami nagyon gyengéd a bőrhöz. Nem szárít, ugyanakkor tisztító hatásfokuk igen jó. Tartalmaz E-vitamint, ami a bőr számára kedvező, valamint bőrtápláló kókuszolajat és sheavajat is. Használat közben azonban nem érzed zsírosító hatását. Én több olyan folyékony szappant használtam már, aminek a jelentősebb része olívaolaj, vagy más növényi olaj volt, és ezek annyira bezsírozták a kezem, hogy hideg- vagy langyos vízben képtelenség volt lemosni. Így a jó része természetesen a törölközőre került. Több kéztörlőmtől pont emiatt kellett megválnom, ugyanis a zsír eltávolíthatatlan sötét foltot hagyott rajtuk. Frissen mosva is úgy néztek ki, mintha legalább több éve nem láttak volna mosógépet.

A Mosó Mami szappanokban van két összetevő, a cocamidopropyl betaine és a benzyl alcohol, amiről viszont azt írják, hogy allergiát és bőrviszketést okozhatnak. Eddig én nem tapasztaltam ilyen tüneteket magamon, de ha érzékeny vagy ezekre, akkor jobb, ha kerülöd. Én magam jobban örülnék, ha ez a két összetevő nem lenne az INCI listán, mert egyébként remek termékekről van szó. Így viszont nem tudom 100%-osan ajánlani.

A termékcímkén néhány összetevőnél feltüntetik, hogy „Ecocert minősítésű alapanyag” vagy „Ecocert által elfogadott tartósítószer”. Ez nekünk felhasználóknak annyit jelent, hogy bízhatunk ezekben az összetevőkben, hiszen nemzetközi minősítéssel rendelkeznek. Azonban ne tévesszen meg senkit: ez a kiírás az adott alapanyagra/összetevőre vonatkozik. Maga a termék nem rendelkezik Ecocert, vagy más nemzetközi tanúsító szerv minősítésével!

Előnyök

  • kiváló ár-érték arány
  • gazdaságos kiszerelés
  • megfelelő tisztító hatásfok
  • nem zsíroz, ugyanakkor nem szárítja a kezet
  • akár az egész testre is használható tusfürdő helyett

 

Hátrányok

  • két olyan összetevővel rendelkezik, amelyek allergizálhatnak, illetve bőr irritációt okozhatnak.

 

Szöllősi Adrienn

2018-02-09T13:48:53+00:00 február 9th, 2018|Categories: Szappanok, Tisztálkodó szerek|0 Comments

Leave A Comment