Jutavit Grapefruitmag csepp termékteszt

Azt mondják a nagy emberek, hogy immunerősítésre nincs szüksége egy egészséges szervezetű embernek. Ezt nagyjából úgy kell érteni, hogy ha nem betegeskedsz gyakran, nincs ismert állandó betegséged, vagy éppen nem egy műtét után lábadozol, és egyébként normális étrenden élsz, akkor felesleges teletömnöd magad vitaminokkal és étrend-kiegészítőkkel az immunerősítés jegyében. A szakemberek szerint ugyanis ilyen esetben a pluszban bevitt vitaminok és ásványi anyagok jelentős része kiürül, hiszen nincsen szüksége rá a szervezetednek. Vagyis kvázi aranyárban mérhető a wécén végzett produktumod…

Na de térjünk vissza az immunerősítésre. Saját magamat az egészséges szervezetűek közé sorolom. Szerencsére nincs ismert állandó betegségem és viszonylag normálisan, tehát változatosan étkezem. A nagy emberek véleményét evidenciában tartom, ennek ellenére azonban úgy gondolom, hogy az őszi-téli időszakban nem árt némi támogatás a szervezetnek. Mert bármennyire is figyelek arra, hogy rendszeresen kerüljön a tányéromra vitaminokban gazdag zöldség és gyümölcs, szerintem a stressz, a túlhajszoltság és a hideg időjárás rendesen megtépázza az ember állóképességét. Ezért az a bevett szokásom, hogy októbertől márciusig rendszeresen fogyasztok valamilyen étrend-kiegészítőt. Nem is szoktam beteg lenni, akkor sem, ha körülöttem már mindenki kidőlt a járványos időszakban.

Általában minden évben mással próbálkozom, és eddig még mindegyik bevált. Egyik télen szedtem Maria Treben svédkeserűt, másik télen Bioextra Echinacea cseppeket, megint egy másikban Viva Natura C-vitamin port. Idén a Jutavit Grapefruitmag kivonatottal támogattam az immunrendszeremet, és szeretném most megosztani veletek a tapasztalatomat erről a termékről.

Miért a Jutavit Grapefruitmag cseppet választottam?

Ennek egészen banális oka volt, megvallom: a kíváncsiságom. Van egy bio webshopom, a Gyógynövénysziget webáruház, ami már 9 éve működik. A hosszú évek alatt megfigyeltem, hogy a grapefruitmag cseppek közül két népszerű termék van, aminek az eladása toronymagasan veri az összes többi márkáét. Az egyik a Grapevital grapferuitmag-kivonat, a másik pedig a Jutavit grapefruitmag csepp. Nos, szerettem volna testközelből is megtudni, hogy miért választják ezt a kettőt a vásárlóim.

Tehát a képlet egyszerű: a vásárlóim körében két legnépszerűbb termék közül fogom kipróbálni az egyiket. Szerencsére mindkét márka magyar gyártású, aminek örülök, hiszen én magam is a hazait támogatom, ahol csak lehetőségem van rá. A Grapevital viszont rendkívül drága, olyan 7000 Ft körül mozog az ára. Ennek ellenére sokan választják ezt, tehát biztosan kiváló. Nekem viszont túl drágának tűnt ahhoz, hogy hónapokon át szedjem. Ezért számomra a Jutavit lett a nyerő.

Mit tapasztaltam a használata során?

A teszteléshez különleges körülmény is adódott, amit nem tudom, hogy szerencseként értékelhetek-e. Igazából azt kívánom, hogy soha többé ne legyen ilyen fajta körülmény, viszont a tesztelés szempontjából egy olyan lehetőség volt, amelyben ez a termék erősebben bizonyíthatott. Ezt a körülményt pedig a koronavírus járvány adta. Eddig szerencsésen meg is úsztam a betegséget (lekopogom…), pedig egy percig sem maradtam itthon.

Szóval a Jutavit grapefruitmag kivonat, úgy tűnik, remekül bevált immunerősítés szempontjából. Ez a növényi kivonat ugyanis egy igen erős természetes antibiotikum. Tudtad, hogy a benne lévő hatóanyagok képesek a legtöbb káros mikroorganizmust elpusztítani? Ráadásul nagyon magas a C-vitamin tartalma, ami nem csak az immunrendszerünknek jó, hanem az érfalainknak és a bőrünknek is. Emellett gyulladásgátló anyagokat is tartalmaz, így az ízületi gyulladásokra, bőrbetegségekre, pattanásokra, szőrtüszőgyulladásra is gyógyítólag hat.

Olvastam róla termékvéleményeket az interneten. A legtöbben azt írták, hogy javította a közérzetüket és az állóképességüket. Ezt én különösebben nem tapasztaltam, lehet, hogy azért, mert ezen a téren minden oké nálam.

Szinte minden véleményt író beszámolt arról, hogy a szedése alatti időszakban semmilyen fertőzést nem kaptak el, így megúszták a náthát, az influenzát, a hasmenéses járványokat. Ezt alá tudom támasztani, én sem esetem bele efféle betegségekbe az elmúlt hónapokban.

Amit én még tapasztaltam, hogy a lábaim jobban bírták a terhelést. Ez nekem mindig fontos kérdés, mivel ülő foglalkozást végzek, napi 10-12 órában, és ez sajnos komoly kockázatot jelent a visszeresség szempontjából. Ráadásul a felmenőim között többeknek van visszér betegségük, így valószínűleg hajlamom is van rá. Egyelőre nálam még nem jelentkezik látványosan, de nap végére sokszor betagad a vádlim, érzem, hogy feszül, néha zsiborog is. Este hazafelé már a vezetés is nehezebb, mert a lábam feszül, olyan, mintha kőből lenne, így a pedálok nyomkodását nehézkesebbnek érzem. A Jutavit grapefruitmag csepp kúra alatt azonban ezek a tünetek kevésbé jelentkeztek. A lábaim könnyedebbek voltak, nap végére nem, vagy csak kis mértékben dagadtak be.

Azt az egy dolgot nem szerettem, hogy a kúra alatti időszakban az arcomon több nagyobb pattanás is megjelent. Méghozzá az a típus, ami nagy és fáj, lassabban gyógyul és gyakorlatilag sosem tudod kinyomni. Igazából ez valamiféle méregtelenítési folyamat része, tehát ilyen szempontból jó, hiszen méregtelenít. Viszont látványnak nem volt szép, érzésnek is kellemetlen és emiatt többször bosszankodtam. Főleg, hogy a reggeli arcápolási rutinomat jó pár perccel kitolta, míg azon trükköztem, hogyan tudnám úgy lesminkelni őket, hogy a lehető legkevésbé látszódjanak. Kb. 3 hete nem szedem már, ezalatt szépen letisztult az arcom és nem jött ki több randa göb rajtam.

A párommal is szedettem, de ő olyan másfél hónap után abbahagyta. Többször hasmenésről panaszkodott ugyanis. Ilyenkor mindig kerestük, hogy mit evett vagy ivott, ami kiválthatta. Egyszer azt mondta, hogy most elhagyja a napi rutinból a grapefruitmag cseppet próbaképpen. Állítása szerint ezzel egyidejűleg megszűntek a széklet problémái, így nem is folytatta tovább a szedését. Nekem nem volt ilyen gondom, és más véleményt íróknál sem találtam ilyen mellékhatást. Azt gyanítom, hogy a páromnál esetleg valamilyen tisztulási folyamatot indulhatott el a cseppek hatására. De nyilván, ha valami kellemetlen, vagy nem szokványos hatást vált ki, azt mindenképpen célszerű abbahagyni.

Hogyan szedtem?

Minden étrend-kiegészítő tesztben el szoktam mondani, hogy én magam sosem az előírt adagolást alkalmazom. Ez valami fura beidegződésem, vagy inkább valamiféle elővigyázatosság? Ki tudja. Lényeg, hogy mindig másképp csinálom… Természetesen nem többet, hanem kevesebbet szedek az előírtnál. A Jutavit grapefruitmag kivonatból napi 20 csepp az előírt, ezért én csak 10 cseppet szedtem belőle, vízben elkeverve. A keverés fontos, ugyanis a grapefruitmag kivonat sűrűbb, mint a víz, így keverés nélkül leül a pohár aljára. Barnás színe van, az íze kicsit kesernyés és kicsit édes is. Ha jól elkevered, akkor ezt az ízt nem igazán érzed ki belőle, mert a 10 cseppnyi adag 2 dl vízben elég jól elvegyül.

Ha nem kevered fel, akkor egyrészt érzed a grapefruitmag csepp ízét a végén, másrészt egy része a pohár alján marad és pocsékba megy. Szóval mindenképp célszerű összekutyulni egy kiskanállal.

Az adagolásnál hátrány, hogy a kivonat nagyon sűrű, így a cseppentős üvegből nagyon nehezen akar kijönni. Lehet, hogy nagyobb nyílással kellene ellátni, hogy könnyebb dolgunk legyen.

Én este, vacsora után vettem be mindig, de lehet bármelyik főétkezést követően is. Ha nem érzékeny a gyomrod, akkor reggel éhgyomorra is szedheted. Ha az előírt napi 20 cseppes adagolást választod (nem úgy mint én), akkor javaslom, hogy oszd el legalább két időpontra a bevételét. Mondjuk úgy, hogy 10 cseppet reggel, 10 cseppet pedig este veszel be. Így jobban eloszlik a hatóanyag tartalom, és nagyobb arányban hasznosul.

Mi van benne?

Na, hát ez izgalmas. Tekintve, hogy a gyártó honlapján más összetevők vannak felsorolva, mint a termék dobozán. Ilyenkor mindig a csomagoláson lévő összetevők a mérvadóak. Valószínűsítem, hogy a gyártó változtatott a termékösszetételen, de nem frissítette a honlapján a termékleírást. Szomorú, egy ilyen cégtől valahogy elvárná az ember.

Szóval a grapefruitmag kivonaton kívül igazából vizet, nedvesítőszernek glicerint és savanyúságot szabályozó anyaként citromsavat tartalmaz. A napi előírt adagban, tehát a 20 cseppben, 40 mg a hatóanyag tartalom.

Csomagolás

Szerintem megnyerő, szép külsőt kapott a termék. A grapefruitmag kivonat fényre érzékeny, ezért sötét üvegbe zárták, és még egy csinos megjelenésű papírdobozba is beletették. Javaslom, hogy az üvegcsét mindig tedd vissza a dobozába, mert így a benne lévő grapefruitmag kivonatot jobban óvód a fénytől.

Superbrands logó

A dobozon találkozhatunk a SUPERBRANDS logóval, ami lényegében egy bizalomépítő tényező a vásárlók felé. A Superbrands egy minőségjelző védjegy, amit nem egy terméknek, hanem egy márkának ítélnek oda. Szerintem ez egy igazi elismerés, mivel pályázat vagy igénylés útján nem lehet megszerezni.

 

A legtöbb minősítés úgy zajlik, hogy a gyártó igényt nyújt be egy adott szervhez, hogy vizsgálják meg a termékét, hogy megfelel-e az előírásoknak. Bead rengeteg dokumentációt hozzá, termékmintákat, és persze befizet jó sok pénzt is.

A Superbrands esetében ez nem így zajlik. Itt egy független kutatócsoport évente átfogó kutatást végez, amely során a legnépszerűbb magyar márkákat vizsgálja különféle szempontok szerint. Elsősorban szakmai szempontokat vizsgálnak a márka minőségének és megbízhatóságának tekintetében. A díj odaítéléséről végeredményben a márkáktól független szakmai bizottság dönt. A Jutavit 2013-ban kapta meg ezt a díjat először és azóta is minden évben odaítélik neki. Ez jelzi, hogy jó minőségű, megbízható márkáról van szó, ezért mi, vásárlók is megbízhatunk benne.

Ár-érték arány

A Jutavit termékek nem csak magas minőségükkel, hanem alacsony áraikkal is kitűnnek. Ez a két ismérv, ami miatt oly sokan döntenek a Jutavit termékek mellett. Grapefuritmag kivonatuk 1100-1300 Ft között mozog a hazai kereskedőknél. Napi 10 cseppel szedve kicsit több, mint két hónapig volt elég a 30 ml-es mennyiség. Szerintem nagyon jó az ár-érték aránya ennek a terméknek.

Előnyök

  • Superbrands díjjal rendelkező, magyar termék
  • jó ár-érték arány
  • immunerősítés terén mindenképpen bevált
  • magas a hatóanyag tartalma
  • szép a csomagolása

Hátrányok

  • érzékeny gyomrúak és érzékeny emésztőrendszerrel rendelkezők tapasztalhatnak a szedése során gyomorégést, émelygést vagy hasmenést. Ilyen esetben célszerű abbahagyni a szedését.
  • nehezen oldódik folyadékba téve, ezért célszerű felkeverni fogyasztás előtt
  • méregtelenítő hatású, ezért tapasztalhatsz ezzel összefüggő jelenségeket (nekem pattanások lettek az arcomon)
  • sűrűsége miatt alig lehet kiimádkozni az üvegből, ez megnehezíti az adagolását

A termékben nem csalódtam, egy jó minőségű, hatékony immunerősítőt kaptam jó áron, szép csomagolásban. Szívesen ajánlom Neked is ezt a grapefruitmag kivonatot!

Szöllősi Adrienn

Tipp: Jutavit Grapefruitmag cseppek online rendelés itt!

2020-06-19T13:36:59+00:00 június 19th, 2020|Categories: Étrend-kiegészítők|0 Comments

Leave A Comment