Wooden Spoon Bio Superfood naptej SPF 35+ teszt

2018 újdonsága a Wooden Spoon ehető minőségű naptejei. A Wooden Spoon márka igen kedvelt, főként a kisgyermekes anyukák körében, ugyanis annyira tiszták és kiváló minőségűek, hogy kisbabáknál is biztonságosan alkalmazhatóak.

Az eddig ismert Wooden Spoon 30 és 50 faktoros naptejek mellett idén piacra dobták a Sooperfood termékcsaládot is, ennek egyik gyöngyszeme ez a 35+ faktorú naptej.

 

Miért Sooperfood?

A Soopefood minősítést olyan élelmiszerekre használják, amelyek nagyon tiszta, vegyszermentes környezetből származó, génkezeléstől mentes növényi összetevőkből készülnek. További kritérium, hogy a feldolgozott növények szabadban, valódi eső és napfény által érleltek legyenek, hiszen csak így lesznek igazán tápanyagban gazdagok és vitamindúsak.

Kozmetikumoknál a Sooperfood jelzővel azt akarják a gyártók hangsúlyozni, hogy ehető minőségű növényi összetevőket tartalmaznak, teljesen kemikália és vegyszermentesek. Vagyis rendkívül tiszták és biztonságosak.

Mit tapasztaltam a használata közben?

Idén ezt a naptejet vittem magammal a horvátországi tengerparti nyaralásomra, így egy teljesen héten át tudtam tesztelni. Meg kell mondjam, meg voltam vele elégedve.

Nagyon helyes kis flakonban van, ami nagyszerűen befér egy kisebb neszeszerbe vagy retikülbe is. A városnézésekre mindig magammal vittem, hogy menet közben is tudjam használni, ha szükséges. Jól is jött, mert remek időnk volt egész héten át, 30 fok feletti hőmérséklettel, ragyogó napsütéssel.

Maga a krém viszonylag sűrű, de meglepően jól és egyenletesen el lehet oszlatni a bőrön. Elég gyorsan beszívódik és mattítja a bőrt. Arcra nagyon ajánlott, ha zsíros a bőröd.

Véd az UV-A és UV-B sugarak ellen is, ami fontos egy naptejnél. Napvédő hatásáról egyébként akkor győződtem meg igazán, amikor egy délelőtt nekivágtunk Trogir városka megtekintésének. Természetesen én ujjatlan felsőben, naptej használata nélkül vágtam neki a kirándulásnak. Úgy két óra múlva már éreztem, hogy a vállam rendkívül ég, a nap szinte perzseli, ezért ösztönösen kerestem az árnyékos helyeket, hogy behúzódjak a nap elől. A vállaim és a felkarom addigra már egészen piros volt és elviselhetetlennek éreztem a napsütést. Akkor jutott eszembe, hogy indulás előtt bedobtam a táskámba a Wooden Spoon naptejet, hátha szükség lesz rá. Most kellett. Nagyon.

Gyorsan elő is vettem és óvatosan bekentem vele a vállaimat és a karomat, és ha már így benne voltam a kencézésben, az arcomat sem hagytam ki. A krém szinte másodpercek alatt enyhülést hozott. Megszűnt a húzódás, és bátran kimehettem a napra, mert egész egyszerűen nem éreztem a nap perzselő égetését a bekent területeken. Mintha szó szerint visszaverte volna a napsugarakat a krém. Nem bántam meg, hogy magammal vittem és főleg, hogy használtam is! Jobban tettem volna, ha már az indulás előtt bekentem volna magam vele, akkor elkerülhettem volna ezt a kis kellemetlen epizódot.

Ami még nekem nagyon tetszett a Wooden Spoon naptejben, hogy rendkívül vízálló. Sok naptejnél felhívják a figyelmünket, hogy a vízállósága csak rövid ideig tart, kb 20-30 percig. Tehát egy kiadósabb úszkálás után mindenképpen újra kell magunkat kenni, hogy biztosítsuk a nap elleni védelmet. A Wooden Spoon naptej még egy órás fürdőzés után is rajtam volt. Már aggódtam, hogy úgy összenőtt a bőrömmel, hogy le sem fogom tudni mosni magamról! (De persze le tudtam.)

Ettől függetlenül azért vékonyan újra bekentem magam a tengeri úszkálást követően, hogy biztosan mindenhol védve legyek.

Nagyon kellemes, diszkrét illata van. Én például nem szeretem, amikor a strandokon a napozókrémektől nehéz kakaóvaj és kókusz illat lengi körbe az embereket. Ezek nekem nagyon édes illatok. A Wooden Spoon naptejé viszont kellemes, enyhe citromos beütéssel.

A bőröm puha és sima lett tőle. Napozás után is érdemes használni, mert a benne lévő jojobaolaj és kókuszolaj nagyon tápláló és hidratáló. Megnyugtatja a napégette bőrt is visszahidratálja a víztől és napsütéstől kiszáradt bőrt.

Wooden Spoon Bio Superfood SPF 35+ naptej

Csomagolás

A termék csomagolását külön is kiemelném. A naptej egy úgynevezett „airless” flakonba került, nincs benne hajtógáz, így ez sem szennyezi a környezetet. Emellett a pumpás megoldás nagyon higiénikus és rendkívül precíz adagolást tesz lehetővé. Ez nem csak azért fontos, hogy ne pazaroljuk feleslegesen a naptejet, hanem azért is, mert így pont annyi naptejet nyomsz ki a flakonból, amennyire szükséged van, és nem kell bajlódnod a felesleg eltüntetésével.

Ráadásul ez a megoldás a terméket is védi. Nem szárad be és nem romlik a minősége, ha elfelejted visszatenni a kupakját.

Ár-Érték

A Wooden Spoon termékek általában a drágább kategóriába tartoznak. Ezt a naptejet 5000 Ft körül tudod megvásárolni. Mondjuk a Nivea naptejek sem sokkal olcsóbbak, de én egyiket se kenném magamra. Akkor szánok rá egy kicsit többet és olyat veszek, ami biztos, hogy jó minőségű és kemikália mentes.

Ez a Wooden Spoon naptej 50 ml-es. Egy héten át minden nap használtam legalább egyszer, de inkább többször, és kb. a fele fogyott el. Tehát viszonylag gazdaságos. Szerintem akár egy két-három tagú családnak is elegendő egyhetes nyaralásra.

A termékcímke szerint felbontás után 6 hónapig áll el, ami érthető, hiszen az E-vitaminon kívül más tartósító nincsen benne. Tavaly a Wooden Spoon 50 faktoros naptej és testápolót használtam. Abból is bőven maradt, de idén ki kellett dobnom, mert teljesen beszáradt. Tehát ha nem járt volna le a szavatossága, akkor se tudtam volna felhasználni, mivel teljesen belekövesedett a flakonba.

Mi van benne?

Hát akkor lássuk azokat az ehető minőségű összetevőket!

Jojoba olajból tartalmaz a legtöbbet, ami köztudottan rendkívül jó bőrápoló olaj. Emellett kókuszolaj és napraforgó magolaj található benne, mindkettő biztosítja a bőr puhaságát.

Található benne E-vitamin, ami a bőr táplálásában és regenerálásában élen jár. Rugalmassá teszi a bőrt.

A baobab olaj gondoskodik a bőrpír csökkentéséről (ez nekem nagyon jól jött a trogiri városnézéskor), és gyulladáscsökkentő hatású is.

Az uborkaolaj nyugtatja a bőrt, megakadályozza a bőr kiszáradását, illetve visszahidratálja a naptól igénybevett bőrt.

A málnamagolaj gondoskodik a természetes UV védelemről és segít megakadályozni a bőr túlzott kiszáradását.

Van benne még vérnarancsból kivont olaj, talán ez adja a kissé citrusos illatát.

Tartalmaz valamennyi méhviaszt is, ezért aki méhészeti termékekre érzékeny, az mindenképpen végezzen bőrpróbát használata előtt.

Egyébként valamennyi olaj, ami ebbe a naptejbe került, bio minősítésű. Nincs az INCI listában semmi színezék, semmi tartósítószer, semmi vegyszer, vagy gyanús összetevő.

Előnyök

 • Könnyen és pontosan adagolható
 • Rendkívül vízálló
 • Abszolút vegyszermentes, az egész család biztonságosan használhatja
 • Véd az UVA és UVB sugarak ellen is
 • Bőrnyugtató hatású, napozás utáni ápolóként is bevált
 • Kellemes, diszkrét illata van
 • Környezetbarát
 • Praktikus csomagolásának köszönhetően bárhová magaddal viheted egy kisebb táskában is.
 • Gazdaságos
 • A legtöbb összetevője bio minősítéssel is rendelkezik

Hátrányok

 • tartalmaz természetes méhviaszt, ami miatt az arra allergiásoknak nem javasolt
 • nem túl olcsó, de gazdaságos és megbízható, kiváló minőségű termék.

Csak ajánlani tudom, én nagyon meg vagyok vele elégedve. Ha teheted, szánd rá a pénzt, és inkább ezt vedd meg, mint az 1000 Ft-tal olcsóbb Niveát.

Szöllősi Adrienn

 

Tipp:  Wooden Spoon Bio Superfood SPF 35+ naptej online vásárlás itt!

2018-09-14T13:04:11+00:00 szeptember 14th, 2018|Categories: Napvédők|Tags: |0 Comments

Leave A Comment