Sante Family alumíniummentes deo teszt

A Sante családi termékcsaládja alapvetően az elérhető árat és a család számára gazdaságosabb, nagy kiszereléseket helyezi előtérbe. A régóta piacon lévő német kozmetikai márka több minősítéssel is büszkélkedhet, melyek a termékeik tisztaságát és megbízhatóságát erősítik.

Így például szinte minden Sante terméken szerepel a nemzetközileg elismert NATRUE pecsét, mely garantálja számunkra, hogy valódi, minősített natúrkozmetikumról van szó. A Sante egyébként nem csupán a termékek természetes összetételére, hanem a környezetbarát gyártási folyamatokra is nagy hangsúlyt fektet.

Emellett a termékeik Vegának, tehát nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket. Az állatkísérlet mentes nyuszis logót is felfedezhetjük a Sante csomagolásokon, melyből tudhatjuk, hogy állatokon nem tesztelték őket. Jó néhány termékükön a Bio minősítés jelzésére is rálelhetünk, ami bizonyítja, hogy az adott kozmetikum összetevői nem csak természetesek, hanem biogazdálkodásból származnak, így abszolút vegyszermentesek.

Oké, megbízhatósági faktor kipipálva. Bízhatunk a Sante kozmetikumok minőségében és tisztaságában. De jók is ezek a termékek? Lássuk, hogyan szerepelt az alumíniummentes golyós dezodoruk a tesztelés során!

Cikk ajánló:  Természetes dezodorokkal a mellrák megelőzésére>>>

Ár-érték arány

Azért ezzel a szemponttal kezdem, mert a Sante igazából a széles körben való elérhetőséget célozta meg, így termékeik az alacsony vagy közepes árkategóriába tartoznak a natúrkozmetikumokon belül. Különösen igaz ez a Family termékcsaládjukra. Ezt a golyós dezodort 1500 Ft körül lehet megvásárolni, ami nagyjából 800-1000 forinttal olcsóbb, mint a nevesebb márkák dezodorai. Kiszerelése 50 ml, tehát nem nagyobb, mint a hasonló termékek, de minden esetre jóval olcsóbban juthatunk hozzá.

 

Csomagolás

Műanyag csomagolása nem tűnik környezetbarátnak. De ha szelektív hulladékgyűjtőbe dobjuk, talán teszünk valamit a környezetvédelemért.

A címkéje a Sante Family termékektől már megszokott letisztult, egyszerű megjelenést hozza. Semmi kirívó csilli-villi, harsányság, túlgondoltság vagy agyon cicomázottság. Szép pasztell színek, semmi mintázat. Végül is nem ez a lényeges része.

Mit tapasztaltam a használata közben?

Az illata nekem valamiért mandulalikőrre hasonlít, szerintem kellemes, finom illata van. Sokáig érződik, akár a használatot követően még két óra múlva is lehet érezni ezt a finom illatot.

Nem szárad túl gyorsan, kell neki néhány perc. Így ha sietve öltözködsz a reggeli kapkodásban, biztosan összekened vele a ruhádat. De száradás után nem hagy foltot, tehát a munkahelyedre beérve nem kerülsz cikis helyzetbe a foltos öltözéked miatt.

A gyártó nagyon érzékeny bőrre ajánlja. Megerősíthetem, hogy tényleg nem okoz irritációt. Még közvetlenül borotválást vagy epilálást követően sem irritál. Nincs kipirosodás, viszketés, hámlás.

Egy dezodor tesztnél mindig két lényeges szempont van, ami a legjobban foglalkoztat (gondolom Téged is): van-e benne alumínium só, és hogy mennyi ideig bírja gátolni a testszag kialakulását.

Ez a dezodor abszolút alumíniummentes, így mindenképpen csökkenti az esélyét egy esetleges emlődaganat kialakulásának.

Viszont alumínium só hiányában nem is képes hosszú ideig megakadályozni a testszagok kialakulását. Az, hogy hány órán keresztül képes ellátni a legfontosabb funkcióját, amiért tulajdonképpen használod, az nagyban függ az egyéni adottságoktól, a hőmérsékleti viszonyoktól, és attól, hogy éppen mennyire kemény fizikai tevékenységet végzel.

Szóval a nyári 30 fokos hőségben, normál hétköznapi tevékenységeket folytatva (semmi edzés, rohanás, házimunka), úgy fél napig teljesített nálam. Tehát legalább kétszer mindenképpen kell használni naponta, de ez a legtöbb alumíniummentes, natúr dezodornál így van. Tehát mondhatjuk, hogy annyira nem szerepelt rosszul.

Mi van benne?

Alumínium só biztosan nincs. Efelől nyugodt lehetsz.

Fő összetevője aloe vera kivonat, ami összehúzó, gyulladáscsökkentő hatással bír. Ha elvágod a kezed, vagy lehorzsolod valamidet, érdemes aloe vera levélből némi zselés anyagot rákenni, nagyon szépen összehúzza és fertőtleníti. Talán ez az oka, hogy közvetlenül epilálás után sem irritált ez a dezodor, sőt. A benne lévő aloe vera kivonat még jót is tesz, hiszen a szőrtelenítés közben adódó esetleges apróbb sérüléseknek, kidörzsölődésnek még jót is tesz.

Másik fő összetevője az orvosi zsálya, ami köztudottan izzadásgátló hatású gyógynövény. A nagyon izzadékonyaknak szoktam is ajánlani belsőleg a zsálya tea fogyasztását, illetve külsőleg is használható dezodorként, kozmetikumokban, fürdővízhez téve, stb. Szóval a zsálya ennek a dezodornak a „lelke”, hiszen ez az az összetevő, ami leginkább hat izzadás csökkentésére. Külön jó, hogy természetes volta miatt az izzadást nem gátolja (nem is szabad, hiszen akkor oda a méregtelenítés!), csak szabályozza azt, normalizálja a mennyiségét.

Találhatunk benne mezei sóska kivonatot is, ami bőrlágyító hatású. Inkább hajápoló szerekbe szokták beletenni, mert szépen lágyítja és fényesíti a sprőd, fénytelen hajat. Itt gondolom, a bőr puhaságát hivatott támogatni.

Van még benne tejsav, ami egy nagyon klassz bőrápoló. Természetes eleme ugyanis a bőr védekező folyamatainak, pH szabályozó hatású. Megfelelő Ph mellett a baktériumok nem tudnak elszaporodni és bőrbetegségeket vagy kellemetlen testszagot kialakítani. Szóval a tejsav egy bőrbarát anyag.

Valamilyen illatanyagot is tartalmaz, amit Parfum/Fragrance néven szerepel az INCI listában. Itt szerencsére feltünteti a gyártó, hogy természetes illóolajokról van szó, tehát semmi szintetikus. El is várjuk ezt egy minősített natúrkozmetikumtól, tehát megint nem okozott csalódást ez a termék.

Cikk ajánló: Természetes dezodorokkal a mellrák megelőzésére>>>

Előnyök

  • olcsó, jó minőségű termék
  • bio összetevőket tartalmaz
  • minősített natúrkozmetikum
  • Vegán és nem tesztelték állatokon
  • kellemes, hosszan tartó illatú
  • nem irritál, érzékeny bőrűeknek ajánlott
  • alumíniummentes

 

Hátrányok

  • műanyag csomagolása nem igazán környezetbarát
  • legalább kétszer kell használni a nap folyamán, nem nyújt védelmet a testszagok ellen egy teljes napon át.

Összességében egy jó kis dezodor ez, amit jó áron megvásárolhatunk és bízhatunk a minőségében. Szerintem egy próbát mindenképpen megér, ha még nem ismered testközelből.

Szöllősi Adrienn

 

TIPP: Alumíniummentes dezodorok online vásárlása itt!

2019-07-31T11:30:12+00:00 július 31st, 2019|Categories: Dezodorok|0 Comments

Leave A Comment