Natur-sept Gardlo torokfertőtlenítő szopogató tabletta

Biztosan te is tapasztalod, hogy a téli hidegben legkönnyebben a torok fázik meg. Legtöbbször innen indul a megfázás, a légúti betegségek. Hiszen levegőt venni kell, beszélni is beszél az ember kutya hidegben is. Ilyenkor pedig a hideg levegő szabadon áramlik a szájüregen át a torkunkhoz, azon keresztül pedig a légcsőbe. A hideg levegő kiszárítja a nyálkahártyát, amely így sérülékennyé válik. A sérült, irritált nyálkahártya pedig védtelenné válik a kórokozókkal szemben. Puff, meg is fájdul a torkunk egy-kettőre!

Hogyan védd a torkodat?

A legjobb a megelőzés. Fontos, hogy immunrendszeredet felvértezd, ez az első védelmi vonalad a fertőzésekkel szemben. Immunerősítő teákkal és vitaminokkal folyamatosan támogathatod a szervezetedet. Emellett érdemes a torkodat közvetlenül is védeni helyileg ható készítményekkel. Erre valók például a kifejezetten torokvédelemre kifejlesztett szopogató tabletták.

Figyelem! A Negro ideje lejárt! Bár a Negro nagyon finom és számomra gyermekkorom egy kultikus darabja, a mentolos készítmények nem a legmegfelelőbbek a torok számára. Pláne, ha már kapar és fáj. A mentol ugyanis rendkívül szárít, tehát csak rontasz vele a helyzeten.

A gyógyszertárban kapható szopogató tabletták többsége pedig antibiotikumot tartalmaz, ami szintén nem szerencsés, ezért óva intelek ezektől. Egyrészt, nem lehetsz benne biztos, hogy bakteriális fertőzésről van szó. Vírus ellen az antibiotikum pedig mit sem ér! Másrészt, az antibiotikumhoz könnyen hozzászokik a szervezet, aztán egy komolyabb betegség esetén nem tudnak majd olyan gyógyszert felírni neked, ami hatékony lenne.

Gyógynövényes készítményt válassz, ami mentes az antibiotikumtól, nem tartalmaz mentolt, és lehetőleg mesterséges anyagok és tartósítószer nélkül készült. Ilyen a Natur-sept gardlo torokfertőtlenítő tabletta is, amit én nagyon szeretek és szívesen ajánlok neked saját tapasztalataim alapján.

Mi van benne?

Jó sok cukor. Tekintve, hogy ez egy szopogató tabletta, más néven cukorka. A szopogató tabletta tudományosabban hangzik, és közelebb áll a „gyógyszer” kifejezéshez, ezért tudatalattink választása szerint, szívesebben nyúlunk egy szopogató tablettához, mint egy cukorkához. Te nem így vagy vele? De azért ne hidd, hogy ez csupán marketingfogás. A Negro és a szopogató tabletták között azért van egy jelentős különbség. A szopogató tabletták igazolt gyógyhatással rendelkeznek. Mielőtt forgalomba kerülnek különböző engedélyezési és vizsgálati procedúrákon mennek keresztül, és ennek megfelelő engedélyszámmal rendelkeznek. Ezért szopogató tablettát gyógyszertárban vagy bioboltokban tudsz megvásárolni, míg a Negro bármelyik sarki ABC-ben kapható.

A Natur-sept Gardlo torokfertőtlenítő tabletta CE jellel rendelkező orvostechnikai eszköz, melyet a dobozán fel is tüntetnek.

Többféle gyógynövény kivonatot tartalmaz. Legtöbbet izlandi zuzmóból, ami az egyik legkiválóbb gyógynövény száraz köhögésre, hörghurutra. Fő hatóanyaga a zuzmósav, amely antibiotikus hatással rendelkezik. Egyébként nem csak torokfájásra lehet használni. Karban tarthatók vele a hangszálak, alkalmazható, ha por, száraz levegő vagy allergia miatt kiszárad a torok, sőt, a túl sok gyomorsav esetén a feljövő savtól is védheti a torkot. Az izlandi zuzmó jó kis gyógynövény a torokra, használd bátran.

Van még benne aloe kivonat. Az aloe rendelkezik bevonó és összehúzó hatással, a kisebb sérülések nagyon jól kezelhetők vele, akár a nyálkahártyáról van szó, akár a bőr sérüléseiről.

Található még benne fehérmályva kivonat, ami szintén a torok gyulladásos megbetegedései ellen ható gyógynövény. Gyökere és leve is kiváló, ezért teaként is javasolt fogyasztani torokfájás esetén.

A zsályalevél kivonat a nyálkahártyáknak nagyon hasznos. Kiválóan fertőtlenít, csökkenti a gyulladást. Éppen ezért ínygyulladásra szoktam ajánlani a zsálya főzetével való öblögetést. Ha ilyen problémád van, érdemes zsályás fogkrémet használnod.

A verbéna gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású. Helyileg alkalmazva nagyon jól és gyorsan enyhíti a torokfájdalmat. Kiváló nyálkaoldó hatással is bír, képes tisztítani az orrüreget és a légutakat.

A molyhos ökörfarkkóró virág kivonata köhögéscsillapító, köptető hatású. Nyálkaanyagai bevonják a torok irritált, gyulladt nyálkahártyáját, így védik a külső ingerektől. Gyulladáscsökkentő hatású összetevőket is tartalmaz.

Nincs benne viszont semmilyen tartósítószer, sem mesterséges színezék, sem sűrítőanyag és mentolt sem tartalmaz. Tisztán gyógynövénykivonatok alkotják és persze cukor.

Nagyon kellemes az íze, de azért túl sokat nem szabad enni belőle, mert hasmenést okoz. Napi négy tablettát ajánl a gyártó. De 1-2 tabletta is nagyon hatásos a tapasztalataim szerint, ezért szerintem nem fogod túllépni az előírt mennyiséget. Egyébként gyermekek is szedheti 6 éves kor felett.

Ár-érték

Natur-sept gardlo szopogató tabletta

Nem mondhatnám, hogy a legolcsóbb. Legalábbis nem egy árfekvésben van a Negroval vagy a Halls cukorkákkal, de nem is tartozik velük egy termékkategóriába. A Natur-sept Gardlo igazolt gyógyhatással rendelkezik (CE jelzéssel ellátott), gyógynövény kivonatokat tartalmaz és valóban hatásos. Kb. 1800-1900 Ft körül mozog az ára. Szerintem mindenképpen megéri. Én megelőzésként is használom. Nagyobb hidegekben, vagy influenzás időszakban, mielőtt reggel elindulok otthonról, mindig elszopogatok egy Natur-sept tablettát, hogy védelmet biztosítsak a torkomnak. Idén nem is volt torokfájásom és megúsztam a torokfájást is.

 

Előnyök

 • gyógynövény kivonatokat tartalmaz, melyek célzottan a torok védelmét segítik
 • helyileg hat, már fél órán belül érezheted jótékony hatását
 • nincs benne mesterséges adalékanyag és nem tartalmaz mentolt
 • igazolt gyógyhatással rendelkezik, CE jelzéssel ellátott orvostechnikai eszköz
 • 6 éves kortól gyermekeknek is adható
 • finom az íze
 • bármikor, bárhol beveheted
 • megelőzésre is használhatod eredményesen

Hátrányok

 • magas a cukortartalma
 • túl nagy mennyiségben enyhe hasmenést okozhat
 • picit drága, de hatékonyságát nézve szerintem megéri

Szívesen ajánlom ezt a szopogató tablettát, mert tapasztalataim szerint tényleg hatékony. Mindig legyen a táskádba, és bátran használd megelőzésként is. Főleg, ha sokat tömegközlekedsz. J

Szöllősi Adrienn

2018-03-03T12:59:29+00:00 március 3rd, 2018|Categories: Étrend-kiegészítők|0 Comments

Leave A Comment