Lebegő Lábak visszérkrém teszt

Azt hiszem, a nyári kánikulában nagyon is aktuális volt ezt a krémet tesztelni. Bár a visszér mindig kellemetlen, de a nyári melegben a tünetek hatványozottan jelentkeznek. Nekem ugyan nincsenek visszereim, de munkámból adódóan elég sokat ülök. Átlagosan 10-12 órát is dolgozok egy nap, ennek legalább 80%-át a számítógép előtt ülve. Délutánra teljesen bedagadnak a lábaim, a vádlim feszít, és estére annyira viszket a lábszáramon a bőr, hogy néha le tudnám marni. Ha nem tudok eléggé uralkodni magamon, és minden igyekezetem ellenére neki esek a körmeimmel, akkor jó néhány hétre elintézem magamnak a hosszú szoknya vagy nadrág viselését. Ugyanis ilyenkor sebesre vakarom a lábszáramat. A rossz keringésből adódóan a sebek is nehezebben gyógyulnak sajnos, így pár hétig viselem a nyomát az akaratgyengeségemnek. Na és persze szidom magam, hogy miért nem voltam képes megállni, hogy ne vakarjam véresre a lábszáramat…

Egyszer egyébként nagyon megijedtem. Akkoriban munka szempontjából éppen egy húzósabb időszakom volt, napi 16 órákat dolgoztam, persze jórészt ülve. A lábdagadás, bőrviszketés, elnehezült láb érzés folyamatosan jelen volt, de emellett állandóan begörcsölt a vádlim, és apró piros pöttyök jelentek meg a lábszáramon. Mintha kis pöttyszerű véraláfutások lettek volna. Mindennel kenegettem, az összes gyógynövény készítményt elővettem, ami csak létezik, de a pöttyök csak sokasodtak. Komoly aggodalmam támadt, hogy talán nagy a baj. El is mentem bőrgyógyászhoz, aki azonnal elküldött angiológiára (az angiológus szakorvosok foglalkoznak az érbetegségekkel).

Akkor még csak a harmincas éveim közepén jártam, és eléggé tele lett a nadrágom, hogy ilyen fiatalon máris érbetegségem lehet. Ráadásul a családomban anyai ágon előfordult érrendszeri betegség, többek között visszér is, ami hajlamosító tényező számomra.

Szerencsére az angiológus szakorvos megállapította, hogy egyelőre nincs aggodalomra okom, komoly érproblémát nem diagnosztizált. Elmondta, hogy a mozgásszegény életmód, a sok ülés okozza a lábpanaszaimat. Felhívta a figyelmemet, hogy ha ezt így folytatom, akkor számolnom kell visszér kialakulásával és egyéb szív-és érrendszeri panaszaim is lehetnek. Na, jó kilátások! – gondoltam, és ezerrel megfogadtam, hogy életmódot változtatok. Például elkezdek sportolni, több folyadék fogok inni, esténként felpolcolom a lábaimat, több vitamindús ételt fogok fogyasztani, hogy erősebbek legyenek az érfalaim, és keresek valami jó kis gyógynövényes krémet, ami helyileg is segít rendben tartani az ereket.

Hogyan találkoztam a Lebegő Lábak visszérkrémmel?

A vonzás törvénye most is működött. Alig, hogy az életmódváltást elhatároztam, köztük azt, hogy keresek egy hatóanyagokban gazdag, ámde kemikáliáktól mentes visszérkrémet, a lehetőség szinte azonnal szembejött. A gyártó e-mailben keresett meg, ajánlva a Gyógynövénysziget webáruház palettájára a Lebegő Lábak krémet. A leírás alapján kiválónak bizonyult, és nagyon tetszett, hogy magyar termékről van szó. Fel is hívtam a gyártót, akinek a neve is nagyon kedves, Winkhardt Virágnak hívják – és kértem tőle egy személyes találkozót, azzal a céllal, hogy testközelből mutassa be nekem ezt a lábápolót.

Megmondom őszintén, arra számítottam, hogy egy tökéletes marketing és értékesítési előadásban lesz részem, egy karakán üzletasszonytól, de egészen más történt. Nagy meglepetésemre a találkozón egy bájos arcú, őszinte szemű, harmincas évei elején járó fiatal anyuka jelent meg, aki mentes volt mindenféle sallangtól, műbájtól és legfőképpen értékesítési és marketing szövegtől. A beszélgetés során nem röpködtek eladási statisztikák, termékelőnyök és betanult szövegek az összetevők hatásmechanizmusáról. Virág csak mesélt magával ragadóan, mintha egy rég nem látott barátnője lennék.

 

Virág története – avagy hogyan született meg a Lebegő Lábak visszérkrém?

Virág elmesélte, hogy fiatal kora ellenére komoly szívbetegségben szenved. 2014-ben egy hosszan tartó és nagyon magas lázzal járó betegség miatt kórházba került, ahol a vizsgálatok során kiderült, hogy szívbillentyű-rendellenessége van. Kezelőorvosa felvilágosította, hogy ez bizony a teljes keringési rendszerére kedvezőtlenül hat, így számolnia kell más érrendszeri panaszok kialakulásával is, például korai visszérproblémák jelentkezésével. Ekkoriban már érezte, hogy a lábai huzamosabb ideig tartó egyhelyben állás hatására elnehezülnek és fájdalmassá válnak. Az orvos a rendszeres testmozgás mellett napi 1-2 óra lábpolcolást javasolt neki. Virág úgy döntött, hogy minden lehetséges eszközt alkalmazni fog annak érdekében, hogy a visszér kialakulását megelőzze és karban tartsa érrendszerét. Vásárolt lábpárnát, hogy kényelmesen fel tudja polcolni a lábait, keresett gyógynövényes lábkrémet visszeres tünetek enyhítésére, és olyan zoknit, ami nem szorítja el a lábszárát. Hamar rá kellett döbbennie azonban, hogy nem is annyira egyszerű beszerezni a megfelelő eszközöket.

Először a lábpárnákkal gyűlt meg a baja. A legtöbb összenyomódott a láb súlya alatt, és nem nyújtott megfelelő alátámasztást. A párnahuzatokra ráizzadt a lába, némelyik allergiát is okozott neki. Zokniból sem talált igazán megfelelő gumírozásút, ami nem szorította volna el a lábszárát hosszabb-rövidebb idő után. A krémekről meg aztán ne is beszéljünk – mondta nevetve és legyintett. Megnézte az összes kapható gyógyszertári készítményt, és elhűlt, hogy mennyi szintetikus anyagot tartalmaznak. Gondolta, hogy ez többet árt, mint használ, és esze ágában sincs magára kenni. Felkeresett hát egy bioboltot, remélve, hogy talál megfelelő visszérkrémet. De még ott sem tudtak neki olyan terméket mutatni, ami számára megfelelő lett volna.

Kicsit elkeseredve tért haza. Kedvenc foteljében üldögélve egyszer csak az a felismerés hasított belé, hogy ha nem lehet kapni megfelelő kezelő eszközöket, akkor saját magának kell megcsinálnia. Elővett hát egy papírt, és elkezdett tervezni. Olyan lábpárnát, ami memóriahabból készül, allergénmentes huzattal, anatómiailag megfelelően kialakítva.

Aztán elővett egy másik papírt, és megint csak tervezett. Olyan zoknikat, amelyeknek nincs gumírozása, de mégsem csúsznak le viselés közben. Kicsiknek és nagyoknak, férfiaknak és nőknek, a szivárvány minden színében.

Aztán leült az internetet elé, majd elővette a telefonját és kapcsolatot teremtett olyan szakemberekkel, akik segíthettek neki összeállítani egy igazán hatékony, teljesen természetes visszérkrémet.

Ezután felkutatott olyan üzemeket, ahol a terveit valósággá változtatták. Így született meg a Lebegő Lábak termékpaletta, az anatómiai kialakítású lábtartó párnaszettektől, a gumírozás nélküli zoknikon át a Lebegő Lábak visszérkrémig.

Mi van benne?

Szerintem ez a legfontosabb kérdés, és itt nem csupán a hatóanyagok számítanak. Ha a hordózó anyagok szintetikusak, akkor az felejtős. Lássuk hát, hogy a Lebegő Lábak krém hogy ment át az összetevők vizsgáján:

Van benne többféle gyógynövény kivonat, amelyek kedvezően hatnak az erek állapotára.

 • Heszperidin: ami egy bioflavonoid. Vitaminszerű anyag, elsősorban a C-vitamin felszívódását segíti, emellett maga is antioxidánsként viselkedik. Csökkenti a hajszálerek áteresztő képességét, és támogatja a kollagéntermelést. Tehát erősíti az érfalakat.
 • Csodamogyoró kivonat: növeli a visszerek ellenálló-képességét, csökkenti a hajszálerek átvezető képességét és gyulladáscsökkentő hatású.
 • Ázsiai gázló kivonat: Antibakteriális hatású, hasznos szakadékony hajszálerek, dagadt, ödémás lábak kezelésében.
 • Rutin: erősíti a hajszálereket, csökkenti a vérzékenység tüneteit.
 • Aloe Vera kivonat: tápláló – , bőrregeneráló -, hidratáló – , gyulladásgátló hatású, elsősorban a visszeres bőrtünetek – mint viszketés, bőrpír, kisebb sebek gyógyulásában segíthet.
 • Vadgesztenye kivonat: csökkenti a nehézláb érzést, erősíti az érfalakat, enyhíti az érgyulladásokat.

A gyógynövénye kivonatokon kívül tartalmaz kókuszolajat, ami egy kiváló és nagyon természetes bőrápoló. Rendkívül puhává és hidratálttá teszi a bőrt, és hozzájárul a hydrolipid réteg helyreállításához is.

A krémbe négyféle 100%-os tisztaságú illóolaj is került: levendula-, geránium-, rozmaring és citrom illóolaj. Ezek adják a nagyon kellemes, finom illatát, emellett pedig segítik a jobb keringést és a bőrregenerációt.

Talán a Polygliceryl- 3 hangozhat veszélyesen, de nem kell tőle megijedni. Ez egy nagyon jó bőrbarát anyag, amit glicerinből és zsírsavból állítanak elő.

Nincs benne viszont szilikon, paraffin és más kőolajszármazék, szintetikus illatanyag, színezék, sem tartósítószer.

Összességében a Lebegő Lábak krém jelesre vizsgázott az összetevők tekintetében.

 

 A csomagolás sem akármilyen!

Lebegő Lábak visszérkrém

Ebben a termékben az tetszik nekem, hogy abszolút Virág egyéniségét tükrözi. Megjelenésében letisztult, kifinomult, egyszerű.

Virág figyelmét egyébként egyetlen részlet sem kerülte el. Nem csak az összetevők tisztaságára fókuszált a krém megalkotásánál, ami így 100 % természetes krémmé vált, hanem arra is, hogy se az összetevőket, se magát a kész krémet ne teszteljék állatokon. A Lebegő Lábak visszérkrém abszolút vegán.

A csomagolás is környezetbarát: újrahasznosított PP műanyag flakon, amit ha kimosol, szelektív hulladékgyűjtőbe dobhatod, és így újra felhasználhatóvá válik.

Nekem rögtön feltűnt egyébként a pumpás flakon szokatlansága. A visszérkrémek ugyanis általában tégelyesek vagy tubusosak. Ez a pumpás flakon azonban sokkal praktikusabb, mert gazdaságossá teszi a krém adagolását. Emellett higiénikus a használata, mivel nem kell belenyúlkálni, mint a tégelyesbe, így akár egy krémet többen is használhatunk a családban.

Virágtól tudom, hogy mindezek mellett a krém minőségének megőrzése is fontos volt a csomagolás kiválasztásánál. Ugyanis egy tégelyes vagy tubusos kiszerelésű krémet minden használatkor éri a levegő és a fény, és mivel a Lebegő lábak krémben nincs szintetikus tartósítószer, ezek a környezeti hatások hamar előidéznék az állagromlást.

Mit tapasztaltam a krém használata során?

A flakon nagyon könnyen kezelhető és egyszerre csak kis mennyiséget nyom ki, így könnyen szabályozhatod a megfelelő mennyiség adagolását. Szerintem ez gazdaságossá teszi, mivel nem kensz magadra feleslegesen sokat.

A halványsárga krém kellemes, finom illatú, ami nem irritáló és nem okoz semmilyen allergiát. Az állaga nagyon könnyű és gyorsan beszívódik. Nem egy nehéz, zsíros krém, ezt nagyon szeretem benne. Gyorsan és könnyen el lehet oszlatni a bőrön.

Én esténként, zuhanyozás után használtam, napi egyszeri alkalommal. Annyira jól hidratál, hogy még másnap délután is nagyon puhának éreztem tőle a bőrömet. Nem viszketett, nem húzódott, jó érzés biztosított egész napra. Kb. egy hét használat után vettem észre, hogy a lábaim nem dagadnak be annyira és tovább bírják a terhelést. A használat során a lábdagadás egyre később, és egyre kisebb mértékben jelentkezett. Elmaradt a „hangyamászkálás” is, tudod, amikor sokat állsz, olyan bizsergő érzés lesz a lábszáradban, mintha millió hangya rohangálna a bőröd alatt. A Lebegő lábak krémnek köszönhetően ez ritkábban jelentkezett.

Terhelésre nem görcsölt be a vádlim, ami mutatja, hogy a krém hatására az izmok vérellátása (és ezzel együtt az oxigénellátása) javult a lábszáramban. Ez pedig az erek állapotának javulásával van összefüggésben. Tehát a krém egyértelműen javította az erek állapotát, és javította a keringést.

A combomon van néhány kékes-lila hajszálér, ezekre is kipróbáltam. Azt vettem észre, hogy pár hét alatt halványabbak lettek, és nem ütöttek át olyan hivalkodóan a bőrömön.

A krém 150 ml kiszerelésű és 3000 Ft körüli áron lehet megvásárolni. Napi egy használattal kb. egy-másfél hónapig elegendő.

Előnyök

 • csak természetes összetevőkből áll
 • praktikus és higiénikus csomagolásba került, ami még újrahasznosítható is, így környezetbarát
 • vegán termék, semmilyen állaton nem kísérleteztek vele
 • magyar fejlesztés és Magyarországon gyártják
 • könnyen beszívódik, nem hagy zsíros nyomot
 • valóban hatékony, már egy hét után érzed a tünetek enyhülését
 • elég naponta egyszer használni, de alkalmazhatod többször is
 • a gyártó saját magának alkotta meg a krémet, ezért biztos lehetsz benne, hogy nagyon jó, hiszen minden ember a legjobbat akarja saját magának…

Hátrányok

 • Nem tudok ilyet.  🙂

Szöllősi Adrienn

TIPP: Lebegő Lábak visszérkrém online vásárlás itt!

2018-08-14T12:18:03+00:00 augusztus 14th, 2018|Categories: Gyógynövényes krémek|0 Comments

Leave A Comment