Faith In Nature Intim mosakodó teszt

A Faith In Nature intim mosakodó az első biokozmetikum volt, amit beszereztem, és azóta is állandó darabja a fürdőszobai kelléktáramnak.

Találkozásom ezzel az intim mosakodóval szükségszerű volt. Egy nőgyógyászati problémával küzdöttem akkoriban, egészen pontosan valamilyen hüvelyfertőzésem volt, amit hosszú hónapokig nem tudott a nőgyógyászom kikezelni. Szerintem azért, mert félrekezelt. Gombás fertőzésre kaptam gyógyszereket, kenőcsöt és kúpot, még a páromnak is kellett valami pirulát bevennie. De valószínűleg bakteriális eredetű volt a fertőzés.

Lényeg az, hogy minden, de minden, amit csak felírt az orvosom, tovább rontotta a helyzetet. A kenőcs és a kúp is allergiás reakciót váltott ki, iszonyú fájdalmat éltem át utána. Olyan volt, mintha lenyúzták volna az intim területeimről a bőrt kívül, belül. Lángolt, fájt, és már egyszerűen fehérneműt is alig tudtam felvenni, mert nem bírtam elviselni, ha valami hozzáér. Kaptam másik kenőcsöt, másik kúpot, másik gyógyszert… Hetekig ezt játszottuk. Két hónap orvoshoz járás és rengeteg gyógyszerre elköltött pénz után, végül saját kezembe vettem a gyógyulásomat és természetes megoldásokkal további 4 hónap alatt sikerült kikezelnem ezt a fertőzést. Akinek már volt hasonló problémája, az jól tudja, hogy megfelelő kezeléssel nagyjából 1-2 hét alatt gyógyítható az ilyesmi. Az én orvosomnak két hónap alatt sem sikerült. Azonban ez mégis szerencsés fordulat volt az életemben (azt mondják, véletlenek nincsenek), mert azóta foglalkozom gyógynövényekkel és természetes gyógymódokkal…

Akkoriban azonban még nem sokat tudtam a gyógynövényekről és az alternatív módszerekről. Állandóan bújtam a netet, és mindent kipróbáltam, amiről úgy véltem, hogy jó lehet. Így találtam rá Antal Vali oldalára és fel is iratkoztam a hírlevelére. Biztosan tudjátok, hogy Antal Vali nemzetközi hatóanyag elemző, emellett kozmetikusi és természetgyógyász végzettsége van. Nagy élharcosa a természetes kozmetikumok népszerűsítésének. Tőle kaptam egy hírlevelet, amelyben leírta, hogy milyen károsak a nagy kozmetikai gyárak termékei. Addig a napig én ezzel nem voltam tisztában. Szerintem addig nem is hallottam olyanról, hogy SLS, meg parabén… Természetesen azonnal kistartoltam a fürdőszobámba és minden létező kozmetikum összetevőjét elolvastam. Hát…, ment mindegyik a kukába. Elhatároztam, hogy innentől kezdve csak natúr kozmetikumokat fogok használni. A legelső, amit beszereztem, a Faith In Nature intim mosakodó volt.

Addig a Lactacyd Femina intim mosakodót használtam, amit nagyon szerettem. De a hüvelyfertőzés miatt félre kellett tennem, mert egyszerűen csípte, szinte marta a gyulladt területeket. Ezt nem is értettem, hiszen ez egy gyengéd, kifejezetten az intim területekre kifejlesztett termék. Antal Valinak köszönhetően azonban elolvastam az összetevőit, ami úgy kezdődött, hogy Aqua, Sodium Laureth Sulfát… Azóta már azt is tudom, hogy az INCI (összetevők) listájában minél előrébb van a felsorolásban egy összetevő, annál több van belőle a termékben. Vagyis a Lactacyd Femina jórészt vízből és SLS-ből állt. Ez utóbbi egy nagyon durva, szintetikus, habzást segítő anyag, többek között mosószerekben használják. Rendkívül irritáló és bőrszárító hatású, egyes leírások szerint még rákkeltő is. Gyorsan megszabadultam tőle és elrohantam a legközelebbi bioboltba.

Nagy meglepődésemre azonban az ott kapható intim mosakodók többségében volt valami nem kívánatos összetevő. A legtöbb tartalmazott SLS-t, vagy annak valamilyen változatát. Valójában az egyetlen ténylegesen tiszta, mesterséges anyagoktól mentes termék, a Faith In Nature volt. Meg is vettem, és azóta is ezt használom.

Külső tulajdonságok

Egyszerű, de kedves a csomagolása. Olyan igazán nőies. 200 ml-es kiszerelésben kapható, ami nekem általában 1,5-2 hónapig is elegendő.

Az ára 1800-2000 Ft között mozog, ami a Lactacyd Femina árának kb. a duplája. De én soha többet nem veszek Lactacyd Feminát, még ha ingyen adják se. Szerintem a Faith In Nature intim mosakodóért megéri ennyit fizetni. Én aztán csak tudom!

Mi van benne?

Rendkívül finom, nőies virágillata van. Ezt valószínűleg a rózsafa olajnak és a geránium illóolajnak köszönheti. Mindkettő igazi nőies illat és a geránium egyébként vágyfokozó is. Ha randira mész, mindenképpen tegyél a csuklódra és a nyakadra geránium illóolajat. Parfüm helyett is kiváló és rendkívül finom az illata! És a pasidat is el fogja bűvölni… A geránium és a rózsa olaja egyébként nagyon jó fertőtlenítő és bőrápoló hatású.
Van benne még vanília kivonat is, ami szintén hozzájárul a kellemes illatkompozícióhoz.

Ugyancsak remek összetevő a bergamott olaj, ami száraz, kirepedezett bőrre is javasolt. Ápolja és nyugtatja a bőrt. Ezért is teszik bele természetes szappanokba például. Erősen fertőtlenítő, gyulladásgátló, antiszeptikus hatású, ezért az intim területek higiénikusan tartásához a legkiválóbb. De pattanásos, aknés bőrre, pikkelysömörre, herpesz kezelésére is jó eredménnyel használható.

Van még benne aloe vera lé, ami szintén bőrregeneráló tulajdonságú. Sebgyógyító is, ezért az intim területeken gyógyítólag hat a kidörzsölődésre, a nyálkahártya apróbb sérüléseire. Az ibolya kivonat is fertőtlenítő, bőrnyugtató hatású.

Egyéb jellemzők

Teljesen hipoallergén, ami az intim területek érzékenysége szempontjából nagyon előnyös. Nincs benne parabén, SLS, kőolajszármazék, és semmi szintetikus összetevő. Illatát is természetes kivonatok adják.

Gél állagú. Viszonylag kevés kell belőle, annál is inkább, mivel nem nagy területen használja az ember. Használata nem jár semmilyen kellemetlenséggel. Nekem a gyulladás miatt rendkívül érzékeny volt az adott terület, amit az orvos által felírt kúpok és kenőcsök tovább fokoztak. A Faith In Nature intim mosakodó azonban semmilyen problémát nem okozott. Nem csípett, nem mart, nem szárított. Sőt, úgy éreztem, nyugtatja is az adott területet. Kicsit jobban is éreztem magam minden használatot követően.

A mindennapokban is nagyon tiszta, kellemes, friss érzést biztosít. Én nagyon elégedett vagyok ezzel a termékkel, nem is cserélném le másra.

Márka és gyártó

A Faith In Nature termékek megbízhatóak. A több, mint 40 éve működő brit gyártó termékpalettáján főként tisztálkodási szereket, tusfürdőt, szappant, hajápolókat találunk. Az amerikai származású cégalapító Rivka Rose, első termékeit saját maga készítette. Legelső terméke a tengeri hínár sampon volt, amelyet már Skóciában készített el valódi tengeri hínárból, amit maga gyűjtött. Ennek a terméknek a gyártására alapította meg a 70-es évek első felében az első gyárát Edinburghben.

Termékeik többsége vegán és nem tesztelik állatokon. A vegán minősítést az intim mosakodójuk is megkapta.

Szívből ajánlom minden nőtársamnak ezt a terméket, szerintem nem fogtok benne csalódni.

Szöllősi Adrienn

Tipp: Faith In Nature Intim mosakodó online vásárlás itt!

2019-10-11T13:07:07+00:00 augusztus 21st, 2017|Categories: Intim mosakodók|0 Comments

Leave A Comment