Börlind LL Regeneration nappali arckrém teszt

Őszintén szólva nem vagyok nagy Börlind kozmetikum fun. Nem kedvelem ezt a márkát, mert a termékeik nem tartoznak a legtisztább összetételűek közé. Ezt már az LL Regeneration nappali arckrém INCI listájának olvasásakor is megállapítottam. Rögtön kiszúrtam benne a mesterséges illatanyagot (Butylphenyl methylpropional), amit nem is tudom minek raktak bele.Elvileg az lenne a szerepe, hogy a gyógynövények fura szagát ellensúlyozza, és valami finomabb illattal elnyomja azt. Ez a krém azonban nem mondhatnám, hogy nagyon kellemes illatú lenne. Mondjuk annyira nem is büdös, de én már hozzá vagyok szokva a gyógynövényes krémek „illatához”, ezért nem veszem zokon, ha egy kozmetikum ilyen illatú. De ahogy olvastam más oldalakon kommenteket, úgy veszem észre, hogy a legtöbben nem rajonganak a gyógynövények átható illatáért.

Mit ígér a gyártó, és ezzel szemben mi a valóság?

Gyártó: 30 év felettiek bőrápolásához ajánlják.

Valóság: véleményem szerint semmivel sem kell másabb összetételű arckrém a különböző korosztályoknak. A gyártók igyekeznek több ránctalanító hatású összetevővel feltuningolni a középkorúaknak szánt arckrémeket, pedig igazából a ráncok elsimításához a felszíni hidratálás nem elegendő. A legtöbb favoritnak számító és hangzatos nevű ránctalanító anyag (divatosan mondva anti-aging összetevő) többsége nem is szívódik fel, mert túl nagy a molekulaszerkezete. Éppen ezért álom marad, hogy ezek valaha is a mélyebb rétegekbe hatoljanak. A tuti recept a belső hidratálás. Vitaminok megfelelő mennyisége, természetes kollagénképző anyagok bevitele, és persze jó sok víz fogyasztása. J

Gyártó: Hidratáló és regeneráló nappali védőkrém, ideális sminkalap.

Tapasztalatom: Nekem vegyes bőröm van, hidratálás szempontjából így nem annyira vált be. Ez egy elég zsíros krém, tekintve, hogy jócskán tartalmaz sheavajat és más olajokat is. Az én arcbőrömön nem szívódott be teljesen, az arcom egész nap fénylett tőle. Szerintem száraz bőrűeknek biztosan jó lehet. Ezt azért is gondolom, mert kézkrémként viszont nagyon bevált.

 Sminkalapnként csak módjával véleményezem, mert én csak a szememet szoktam festeni. Alapozót és púdert nem használok. Ezzel kapcsolatban az a tapasztalatom, hogy végül is annyira beszívódik a krém, hogy gond nélkül rá tudom vinni a szemhéjfestéket, ami így nem pereg és tartósabban megmarad. Mivel azonban a krém a szemkörnyékén sem szívódik fel teljesen, egész nap egy zsíros réteget hagy a szemem alatt, így a szempillaspirálom napközben gyakran elkenődik. Hát ez nem túl szimpatikus.

 

Gyártó: Használata során az bőr rugalmassá, feszesebbé és bársonyossá válik, az arc üdeséget sugároz. A kisebb ráncok láthatóan enyhülnek.

Tapasztalatom: Nem vettem észre, hogy rugalmasabb lenne tőle a bőröm. A reggeli gyűrődéseken viszont elég jól segített. Persze lehet, hogy bármilyen krém gyorssegélyt nyújtana ilyen esetben… A bársonyosságot sem vettem észre. Sokkal inkább azt, hogy zsíros réteg marad tőle az arcbőrömön egész nap, ami a nyári melegben igen nagy hátrány, és látványnak sem szép.

 

Mi van benne?

 Az LL Regeneration nappali arckrémet jól ellátták bőrtápláló összetevőkkel és gyógynövény kivonatokkal. Körömvirág és echinacea is van benne, de nyilván nem elegendő ahhoz, hogy gyógyhatású krémnek lehessen mondani. Nagy arányban tartalmaz sheavajat, ami önmagában egy száraz bőrre, illetve pl. striára is nagyon jó. Csak kevésbé száraz bőrön nem szívódik fel rendesen.

Jó sok glicerint tartalmaz, amit a hidratáció miatt tesznek a krémekbe. Ez ugyanis megköti a vizet, de csak kis koncentrációban. Nagyobb koncentrációban azonban pont ellenkező hatást vált ki, a bőrből ugyanis vizet von el. Így nem hogy hidratálná, hanem pontosan kiszárítja azt. Lehet természetes és mesterségesen előállított is. Az INCI listából nem derül ki, hogy ebben melyik fajta van. A baj egyébként az a glicerinnel, hogy egy ragacsos, fénylő filmréteggel vonja be az arcot. Lehet, hogy ez okozza, hogy a krém használata után fénylik a bőr egész nap…

Van még benne varázsmogyoró kivonat is, ami egyébként jó bőrnyugtató hatással rendelkezik. Található benne E-vitamin és A-vitamin is. Mindkettő szükséges a bőr számára, erősítik a kötőszöveteket és biztosítják a bőr rugalmasságát.

Na és persze nem beszélve a mesterséges illatanyagról, amiről már az elején szót ejtettem. Ez mindenképpen irritáló lehet, főleg egy érzékenyebb bőr számára. De egyébként is: egy ilyen drága krémbe ne tegyenek szintetikus összetevőket.

Azt vettem észre egyébként, hogy több napi használat után tiszta pattanásos lett tőle az arcom. Ha te is hajlamos vagy a pattanásokra, akkor ezt az arckrémet semmiképpen nem javaslom neked.

 

Előnyök és hátrányok

 Az LL Regeneration nappali arckrém előnyei:

  • Nem tesztelték állatokon, ez mindenképpen pozitív.
  • Jó néhány gyógynövény kivonatot tartalmaz, amelyek jó hatásúak a bőrre és amelyek a gyártó szerint biotermesztésből származnak.
  • Sok bőrtápláló összetevő került a krémbe, pl. sheavaj, E- és A-vitamin, panthenol.
  • Reggeli gyűrődések esetén gyorssegélyt nyújt, viszonylag szépen kisimítja a durva ráncokat.

Az LL Regeneration nappali arckrém előnyei:

  • Nagyon zsíros krém, nem szívódik fel teljesen. Száraz bőrre beválhat.
  • Nem egy kellemes illatú kozmetikum, de annyira nem is büdös. Egyéni, hogy kinek mi az elfogadott. Én elvagyok ezzel az illattal.
  • Sminkalapnak sem vált be teljesen.
  • Összességében nem hidratált megfelelően, és pattanásossá tette az arcomat.

Ár-érték

A Börlind elég nagy márka és annak ellenére, hogy véleményem szerint nem tartozik a legjobb natúrkozmetikumok közé, viszonylag népszerű. Ezt mutatja az ára is: a Börlind termékek nem a legolcsóbbak. Ezzel együtt azonban szerintem nem szolgálnak rá a magas árfekvésre, ami a termékek összetételét és minőségét illeti. A Börlind termékeknél egyértelműen a márkanevet kell megfizetni.

A Börlind LL Regeneration 50 ml-es nappali krémet 6600 – 7600 Ft között lehet megvásárolni.

Összességében én nem ajánlanám jó szívvel ezt az arckrémet a saját tapasztalataim alapján. Ennyi pénzért akár még jót is lehet venni.

Szöllősi Adrienn

 Tipp: Minőségi natúrkozmetikai arckrémeket itt találsz

2019-11-22T15:31:26+00:00 szeptember 8th, 2017|Categories: Arckrémek|0 Comments

Leave A Comment