Biola Jázmin krémdezodor teszt

A dezodor választás mindig nehéz kérdés egy nő számára. Éppen ezért nem olyan egyszerű megfelelően értékelni sem.

Jó, ha tudod, hogy attól függően, hogy a ciklusod melyik szakaszában vagy, a hormonok változása miatt egészen másképpen izzadsz, és más szagokat árasztasz. Ha egy dezodort éppen akkor próbálsz ki, amikor a hormonjaid miatt erőteljesebb a testszagod (büdösebb az izzadságod), akkor könnyebben rásütöd, hogy egy fabatkát sem ér. Javaslom, hogy legalább kétszer-háromszor fuss neki a próbának a ciklusod különböző szakaszaiban, és csak azután dönts a dezodor sorsáról.

A Biola Jázmin krémdezodor szerintem nagyon jó kis deo. Nekem abszolút bevált, bár a ciklusom közepén – nekem ez a kritikus időszakom testszagokat illetően – még ezt is kell napközben legalább egyszer újrakennem, természetesen hónalj mosást követően. „Normál időszakban” azonban egész napot kibír és megmondom őszintén, ez az első olyan natúr deo, amitől nem büdösödök.

Csomagolás

A Biola termékek sokáig nem voltak túlzottan tetszetősek. Nemrégen azonban átmentek egy arculatváltáson, így kicsit szebb lett a külsejük, ezáltal talán piacképesebbek is lettek. Azonban az én véleményem az, hogy még mindig nem elég szépek. Ha csak a külső számítana, én biztosan nem Biolát választanék. Szerencsére a Biola termékek belső értékei magasan viszik a pálmát, és megfelelően kompenzálják a kevésbé tökéletes külsőt.

Illat

Az illata nem olyan, mint amire számítottam. Egy finom, nőies jázmin virág illatra vártam, de meglepődésemre citromos illatot áraszt. Olvastam máshol termékhozzászólásokat, és a legtöbben wc illatosítóhoz hasonlítják. Ezzel nem értek egyet. Szerintem frissen reszelt citromhéjra emlékeztet, tehát az az igazi finom citrom illata van. A wc illatosítók túlzott műcitrom illata számomra irritáló, éppen ezért messziről kerülöm a citromos légfrissítőket és wc illatosítókat. Higgyétek el, hogy ez a Biola deo nem hasonlítható hozzájuk!

Összetevők

Ami nekem nagyon fontos minden dezodorban, hogy alkoholmentes legyen, mivel érzékeny a bőröm. A Biola Jázmin krémdezodor nem tartalmaz alkoholt, ezért is választottam. Ha érzékeny a bőröd, ezt a deot kifejezetten ajánlom Neked, mert egyáltalán nem irritál és nem szárít. Közvetlenül borotválást vagy epilálást követően is használhatod, mert nem csíp, sőt krémdezodor lévén kiválóan hidratál.

Mondjuk a „krémdezodor” ébreszt némi gyanút az emberben, hogy talán foltot fog hagyni a ruhán. Meglepő módon azonban ez a Biola deo nem teszi. Ha rögtön felöltözködsz a használatát követően, talán némi nedves foltot látsz majd a ruhádon, de az megszárad, és nem marad utána látható fehér folt. Szóval emiatt ne aggódj!

Nincs benne parabén, sem alumínium só. Van benne viszont néhány jótékony illóolaj. Például teafa olaj, ami nagyon jó baktériumölő, így meg tudja gátolni a baktériumok okozta szagok kialakulását. Az eukaliptusz illóolaj és a mentol szintén remek fertőtlenítő hatással rendelkeznek, és frissesség érzetét keltik.

Van benne még orvosi zsálya kivonat, ami a gyógynövények közül a legjobb és legtermészetesebb izzadás gátló hatással rendelkezik. Körömvirág kivonat és sheavaj gondoskodik a hónalj érzékeny bőrének ápolásáról.

50 ml-es kiszerelésben kapható, ez bőven elég 1-1,5 hónapig, használattól függően. Egyébként felbontás után egész sokáig, 12 hónapig megőrzi a szavatosságát. De addig úgy sem fogod tartogatni. Ha beválik egy hónapon belül elhasználod, ha nem válik be, akkor meg úgy is megválsz tőle.

Árkategória: magas árkategóriás termék. 2200-2600 Ft között tudod megvenni a bioboltokban. Ha még nem használtad, de szeretnéd kipróbálni, szerintem várd meg, míg valahol akciós lesz.

Márka

A Biola megbízható márka és magyar. Minden termékük ellenőrzött minőségű és bio. Ez a dezodor is. Abszolút tiszta és természetes az összetevőket illetően. Ilyen szempontból egészen biztosan nem fogsz csalódni benne.

Nekem átment a teszten. Én nagyon szeretem és jelenleg is ezt használom. Nektek van már tapasztalatotok a Biola Jázmin krémdezodorral kapcsolatban? Írjátok meg kommentben!

Szöllősi Adrienn

2017-08-18T17:04:19+00:00 augusztus 18th, 2017|Categories: Dezodorok, Tisztálkodó szerek|0 Comments

Leave A Comment