Biola Naturissimo Herbadent fogkrém teszt

A Biola a nagyon megbízható márkák közé tartozik a bio piacon, ezért bármikor gondolkodás nélkül és szívesen használom a termékeiket. A Naturissimo Herbadent fogkrémmel sem volt ez másként. Amikor egy torokgyulladás szövődményeként az egész ínyem és szájnyálkahártyám begyulladt, és gyakorlatilag minden mentolos fogkrém erős irritációt okozott, gondolkodás nélkül emeltem le a boltban a polcról ezt a Biola fogkrémet.

 

Miért választottam ezt a fogkrémet?

Azt kell mondjam, hogy tudatosan vásároltam meg. Nem keresgéltem, nem válogattam, nem gyűjtöttem információt az interneten. Egyszerűen csak szükségem volt egy olyan fogkrémre, amiben nincsenek irritáló összetevők, ami tartalmaz olyan gyógynövény kivonatokat, melyek egy gyulladt fogíny esetén segíthetik a gyógyulást, és ami lehetőleg nem túl mentolos. Oké, azért javamra szól, hogy 10 éve foglalkozom biokozmetikumokkal, tehát azért van némi termékismeretem. Ez azért elég nagy előny.

Amikor végig gondoltam, hogy mire is van szükségem, rögtön ez a fogkrém jelent meg a lelki szemeim előtt, így semmi más dolgom nem volt, mint hogy elballagjak a kedvenc bioboltomba, és megvásároljam.

 

Mi van benne?

A Naturissimo Herbadent fogkrém fluoridmentes. Jelenleg nagy a megosztottság abban a kérdésben, hogy kell-e fluorid a fogkrémekbe, vagy sem. Sok olyan információval lehet találkozni, mely szerint a fluorid káros, a fogorvosok egy csoportja viszont ezt cáfolja. Sőt, állításuk szerint igenis szükséges a fluorid, mert ezzel meggátolható a fogszuvasodást. Én a magam részéről fluorid ellenes vagyok, és olyan fogápolókat használok, melyek nem tartalmazzák ezt az összetevőt. Ezért számomra előnynek számít a Biola fogkrémnél is, hogy fluoridmentes.

Minimálisan mentolos, szinte nem is érezhető benne a mentol. Ha netán egy erősebb ízű, mentolosabb fogkrémet keresel, ne ezt válaszd. De ha bármilyen fogíny- vagy nyálkahártya problémád van, bátran kezdd el használni, mert nem csíp, nem mar, nem irritál.

Számos jótékony gyógynövény kivonatot tartalmaz, melyek jót tesznek a fogínynek. Így például bíbor kasvirág kivonatot, amely segíti a fogíny és a nyálkahártya regenerálódását.

Tartalmaz citromfű kivonatot, ami fertőtlenítő hatású. Elpusztítja a vírusokat, baktériumokat, így segíti a gyulladás gyorsabb visszahúzódását.

Van benne kamilla kivonat, ami nagyon jó gyulladáscsökkentő és hámosító hatású. Segíthet akár a szájüregben lévő kisebb sebek gyógyulásában is.

A mirha és a pemetefű kivonat szintén szájnyálkahártya regenerálásáról gondoskodik.

Tocopherolt is tartalmaz, közismertebb nevén E-vitamint, ami valószínűleg nem is annyira a mi érdekükben került bele, hanem a termék tartósítását hivatott szolgálni. Az E-vitamin ugyanis rendkívül jó antioxidáns. Ennél fogva képes megakadályozni a természetes összetevők avasodását, romlását. De ha már benne van, akkor nekünk is jó. Az E-vitamin ugyanis aktívan részt vesz a bőr, az érfalak és a nyálkahártya felépítésében, leginkább az épségükért és rugalmasságukért felel.

 

Mit tapasztaltam a használata közben?

A fő célom az volt, hogy olyan fogkrémet használjak, ami nem irritálja a gyulladt szájnyálkahártyámat és segít a gyulladás csökkentésében. Ennek a célnak a Naturissimo Herbadent fogkrém abszolút megfelelt. Mondjuk furcsa volt, hogy nem érezhető benne a mentol, emiatt kicsit az az érzésem támadt, hogy nem biztosít elég üde leheletet. De ami miatt megvásároltam, azt abszolút hozta. Nem irritált, nem csípett, nem mart. Nyugtatólag hatott a gyulladt fogínyemre és a nyálkahártyámra.

Mint a legtöbb biofogkrém, ez sem viszi túlzásba a habzást. Én már elég régóta használok biotermékeket, tehát abszolút hozzá vagyok ehhez szokva. Aki viszont most kezd áttérni, annak lehet, hogy szokatlan. Egy biztos: nincsen benne SLS, ami az átlagos fogkrémek habzását adja, de ami rendkívül káros és szárító hatású is.

 

Ár-érték arány

Ez a fogkrém 100 ml-es, ami az átlagos 75 ml-es kiszerelésnél azért jóval több. A bioboltokban 2000 Ft körül lehet megvásárolni, ami nem tűnik nagyon olcsónak, de a többi biofogkrémmel összevetve, annyira azért nem is drága. Azonban a termék biztonságos összetevői, a biogazdálkodásból származó gyógynövény kivonatai, és a mögötte álló, megbízható magyar gyártó cég, garantál egy olyan minőséget, ami miatt mindenképpen megéri ráfordítani ezt az összeget.

 

Előnyök

  • nem tartalmaz mesterséges összetevőket
  • biogazdálkodásból származó gyógynövény kivonatok adják a hatóanyagát
  • sérült vagy gyulladt szájnyálkahártya esetén sem irritál
  • megbízható, minősített biokozmetikai márka

 

Hátrányok

  • kevésbé mentolos, ezért ha erősebb ízű, esetleg kifejezetten mentolos fogkrémet keresel, akkor ez nem fog beválni
  • minimális habzású, ami egyébként nem is annyira hátrány, hiszen nincsen benne habzást segítő SLS. Viszont a termékhasználatot nem teszi komfortossá, ha még nem vagy hozzászokva a minimál habzáshoz.

Összességében én szívből ajánlom ezt a terméket, ha egy megbízható, biztonságos és természetes összetevőkkel rendelkező fogkrémet keresel.

Szöllősi Adrienn

 

Tipp: Biola Naturissimo Herbadent fogkrém online vásárlás itt!

2019-04-05T09:55:10+00:00 április 5th, 2019|Categories: Fogkrémek|0 Comments

Leave A Comment