Bio Cleaner univerzális bio háztartási tisztítószer teszt

Takarítás szempontjából a lakás egyik „legérzékenyebb” területe számomra a konyha. Itt aztán mindenféle szennyeződés előfordul a zsírtól a vízkőig, aminek a letakarítása olykor komoly kihívást jelent. Ha nem akarok tízféle tisztítószert használni, akkor érdemes egy univerzálisat választani, ami többféle szennyeződéssel is megbirkózik, és ami különféle felületeken – fa, fém, krómozott felület, műanyag, zománc, stb.) – is gond nélkül használható. Na és persze legyen vegyszermentes, a környezetet ne károsítsa és a kezemet is kímélje… Húúú, nem túl sok elvárás ez egy tisztítószertől? Nos, nem, ha a Bio Cleaner univerzális háztartási tisztítószerről beszélünk.

Nagy előnye, hogy ezzel az egy tisztítószerrel végig takaríthatod a konyhádat (sőt, lényegében az egész lakást). A tűzhely, a hűtő, a mosogató, a konyhapult, a kávégép, a mikró, az ablak és a padló is újjászületik, csupán ezzel az egy univerzális  tisztítószerrel. Használhatod töményen és hígítva is. Leszedi rozsdát, a kormot, a zsírt, de nem marja meg a krómozott felületeket, kíméli a lakkozott bútorokat és a lakozott parkettát, csillogóvá varázsolja a csempéket és az ablakokat… Szóval nagyon klassz!

A rendkívül praktikus szórófejes flakonból könnyen adagolható, egy mozdulattal letörölhető vele a szennyeződés, és nincs szükség rá, hogy utána még tiszta vizes szivaccsal is áttöröld a felületet.

Így vált be:

A gyártó leírása szerint bizonyos felületeken (pl. króm, lakk, csempe) ajánlatosabb hígítva alkalmazni. Őszintén szólva, megpróbáltam 1:3-as hígításban (vagyis 1 dl tisztítószerhez 3 dl vizet tettem), de igazság szerint így nem volt annyira hatékony. Hamar át is tértem a töményen történő alkalmazására, így legalább nincs vele annyi macera, hatékonyabban tisztít és végül is töményen használva sem marta meg a krómozott vagy lakozott felületeket. 

Konyhapult:

A konyhapultra főzés során mindenféle cucc kerül: zsír, húslé, zöldségmaradványok, tojás, nokedli tészta, liszt… és még sorolhatnám. Mivel nem törölgetsz félpercenként, van úgy, hogy mire letakarítanád, jól odaszárad. Ilyenkor vizes szivaccsal előbb megpróbálod feloldani az odaszáradt dolgokat, majd egy hatékony tisztítószerrel is áttörlöd, hogy abszolút tiszta legyen, majd újabb vizes letörlés következik, hogy a tisztítószert eltávolítsd a pultról, ezután szárazra törlöd az egészet egy tiszta ruhával. A Bio Cleaner univerzális tisztítóval azonban kicsit egyszerűbb a helyzet. Nincs szükség az előtte-utána vizes takarításra majd a szárazra törlésre. Mivel nagyszerűen feloldja az odaszáradt és a zsíros szennyeződéseket is, elég, ha befújod a felületet, majd egy nedves szivaccsal szépen áttörlöd. Maradéktalanul tisztává varázsolja a pultodat, és mivel nem káros az egészségre, biológiailag gteljesen lebomlik, nem szükséges tiszta vízzel eltávolítanod. Tehát egy csomó munkát és időt megspórolhatsz.

Gáztűzhely:

A hétvégi főzés után a gáztűzhely néha felismerhetetlenné válik nálam. Gondolkodtam, hogy megosszam-e nyilvánosan az alábbi fotót. Kicsit parázok tőle, hogy ciki megmutatni, hogyan néz ki a gáztűzhelyem a szombati nagy főzés után. Bízom benne, hogy nem csak nálam nyújt ilyen látványt, és nem ítéltek el érte…és hát végül is akkor tudom nektek hitelesen megmutatni a Bio Cleaner univerzális tisztítószer hatékonyságát, ha fotón is látjátok. Szóval íme:

Bio Cleaner Univerzális háztartási tisztítószer teszt

A gáztűzhelyem a fenti fotón elszenvedett 102 db fasírt kisütését, krumplifőzést, ami mint minden alkalommal, most is kifutott; és hát a borsóleves elkészítése sem igazán kímélte szegényt.

A Bio Cleaner univerzális tisztítóval egyszerűen befújtam minden egyes kis négyzetméterét, vártam kb. 3 percet, majd egy melegvizes szivaccsal szépen áttöröltem egy mozdulattal. Nem kellett vakargatni semmit, a zsírt is szépen feloldotta és eltávolította. Rendkívül egyszerűen használhatónak és hatékonynak bizonyult. Csodálatosan csillogó felületet hagyott maga után, mint ahogy ezt Ti is láthatjátok a fotón. Én nagyon meg vagyok vele elégedve.

Mikrohullámú sütő:

A belső tér műanyag felületein a zsírral, kívül az üveg és műanyag felületeken pedig a porral és az ujjlenyomatokkal kellett megküzdenie főszereplőnknek. Nem jelentett számára problémát egyik sem. 1:3-as hígításban használtam, és ez tökéletesnek bizonyult. A szórófejjel a nehezen hozzáférhető helyekre is könnyen fel lehetett vinni a tisztítószert, és ugyanolyan könnyedén le lehetett törölni egy papírtörlővel. Tiszta, csillogó, foltmentes felületet hagyott maga után. Ez különösen az üvegajtón jött jól, amit máskor hosszú percekig törölgetek, hogy ne legyen mázgás és ujjlenyomatos. Nekem erre is kitűnően bevált!

Hűtőajtó:

Bár a hűtő alapos letakarítására évente kétszer kerül sor, amikor leolvasztom, de a hűtőajtót – főként a kilincs környékén –  kéthetente muszáj vagyok lemosni, mert a család minden tagjának a kézlenyomata ott virít rajta. Azt hiszem, itt könnyű dolga lenne egy nyomozónak, ha ujjlenyomatokat akarna venni…J A Bio Cleaner univerzális háztartási tisztítószerrel itt sem volt bonyolult dolgom. Befújtam, áttöröltem, szép lett. Az 1:3-as hígítás azonban nem vált be ezen a felületen, a töményen felvitt tisztítószer viszont nagyon hatékonynak bizonyult, és semmilyen kárt nem tett a hűtőajtómban.

Bio Cleaner Univerzális háztartási tisztítószer

Parketta:

Nálunk a konyha, az étkező és a nappali egy térben van, a padlóburkolást is egyöntetűen laminált parkettával oldottuk meg. A felmosásnál 1:5-ös hígításban használtam a Bio Cleaner univerzális háztartási tisztítót, és gyakorlatilag tökéletes munkát végzett a parkettán. Nekem tökéletességhez csak a kellemes illat hiányzott. Ez a tisztítószer csaknem illatmentes ugyanis. Ha töményen beleszagolsz, akkor érzel valami kis illatot, ami egyébként kellemes. De hígítva és nagy felületeken alkalmazva ez nem érződik. Persze az illatmentesség lényegében előnyös, hiszen biztosra vehetjük, hogy nincs benne semmilyen olyan illatanyag, ami allergiát okozna, és nem irritálja a nyálkahártyákat sem. De azért a tiszta lakás érzethez valahogy mégis hozzá tartozik a kellemes, jó illat is…

Fotón megmutatom nektek, hogy a laminált parkettán milyen hatékony volt Bio Cleaner. A konyhában az ablakom tele van virágokkal, mert a nagy pára miatt rendkívül jól érzik ott magukat. A virágok alá a megmaradt parketta léceket helyeztem, ami amellett, hogy dekoratív és feldobja a konyhámat, még praktikus is. Így a locsolás közben mellé csorgó víz, vagy a növényekről lecsöpögő ragacsos nedv nem az ablakpárkányomat teszi tönkre. A virágalátétként használt parketta léceken jó látszanak a vízkőfoltok, a kiszóródott föld, a virágról lecsepegő ragacsos nedv által okozott foltok. Nos, ezekkel a szennyeződésekkel is könnyedén megbirkózott főhősünk. A vízkőfoltokat erről a felületről nem sikerül maradéktalanul leszedni vele, de minden más szennyeződéstől egy mozdulattal megszabadította, ráadásul csík- és foltmentesen száradt.

Bio Cleaner univerzális háztartási tisztítószer

Ha van laminált parkettád, akkor tudod, hogy a felülete egy viaszos réteggel van bevonva, ami hosszú idő alatt ugyan, de szépen lekopik és onnantól nem lesz már annyira csillogó és fényes. Jó, ha tudod, hogy a felmosószereden is sok múlik. Ha nagyon durva oldószereket tartalmazó felmosókat használsz, akkor ez a viaszréteg hamarabb eltűnik a parkettádról. A Bio Cleaner univerzális tisztító viszont megkímélte a viaszréteget is, így tartós használatával biztosan hosszú időn át csillogó marad a parkettád.

Mosogató:

Krómozott mosogatóm van, ezért nem mindegy, mit használok a tisztításához. Mindig tartok tőle, hogy ha valami újdonsággal kísérletezek, megmarja a felületét, és így tönkre teszem vele. Szerencsére a Bio Cleaner nem tartozik ezek közé. Kíméletesen tisztít, nem marja meg a krómot, és csodásan csillogóvá teszi. Bátran használhatjátok mindenféle krómozott felületre!

Csempe:

Főhősünk a konyhai csempén sajnos közepesen teljesített. Ugyanis valahogy a vízkőfoltokkal nem tudott rendesen megküzdeni. A kevésbé makacs vízkövet leszedi, de a makacsabb vízkövet nem igazán tudta eltávolítani. Próbáltam úgy is, hogy ráfújtam és kb. fél óráig hatni hagytam, de még így is rendesen kellett sikálni ahhoz, hogy lehozza. A felcsapódott zsírt viszont remekül leoldotta, ahol nem volt nagyon vízköves, ott szépen csillogó felületet varázsolt.

Üveg:

A konyhai üveges szekrény ajtaján próbáltam ki. Sajnos a zsíros gőz ezt sem nagyon kíméli, ezért viszonylag gyakran szükséges tisztítani ahhoz, hogy ne nyújtson lehangoló látványt. 1:3-as hígításban fújtam rá, és egy mozdulattal tisztára töröltem vele. Nem hagyott foltokat, elmázgálódást, csak csillogó üveget. Ez nagyon szuper!

Mit érdemes tudni még a Bio Cleaner univerzális háztartási tisztítóról?

 • Magyar termék olyannyira, hogy egy magyar cég fejlesztése, és Magyarországon is gyártják.
 • Nemzetközi minősítéssel rendelkezik, a csomagolásán láthatjuk is az EU Ecolabel címkét, amely az Európai Unió által jegyzett környezetbarát termék védjegy. Ez a címke jelzi számunkra, hogy a Bio Cleaner univerzális bio háztartási tisztítószer bevizsgált és minősített termék, mely bizonyítottan környezetkímélő.
 • Annyira környezetkímélő, hogy akár élővízbe vagy talajvízbe is kerülhet, teljesen lebomlik és nem árt az élőlényeknek.
 • Bár a hatályos előírások szerint muszáj feltüntetni rajta, hogy irritatív, de én semmi ilyet nem tapasztaltam. Sem a légutakat, sem a nyálkahártyákat, sem a bőrt nem irritálta. Nem okozott kipirosodást, viszketést, nem volt maró hatása és nem szárította ki a kezemet sem.
 • HACCP rendszerbe is beilleszthető (élelmiszer-biztonságra vonatkozó minőségbiztosítási rendszer, amelyet élelmiszergyártó cégeknél és vendéglátó egységeknél alkalmaznak.)

 

Ár-érték arány

Szerintem ez egy nagyon gazdaságos tisztítószer, amihez viszonylag olcsón hozzá lehet jutni. Nagyon sok tisztítószert kiválthatsz vele, ezért még többet spórolhatsz, hiszen nem kell 5-8 féle tisztítószert tartanod otthon. Többféle kiszerelésben kapható, akár ipari felhasználásra is alkalmas 5 literes kiszerelésben is. Otthonra azonban bőven elegendő az 1 literes, ami kb. 800 Ft környékén szerezhető be. Szuper olcsó, nagyon gazdaságos!

Előnyök:

 • magyar termék, ezért ha ezt használod, támogatod a hazai ipart
 • szuper környezetkímélő, az EU által jegyzett védjeggyel minősített
 • nem árt az élőlényeknek, és az egészségre sem káros
 • szórófejes flakonban van, ami nagyon leegyszerűsíti a használatát
 • a lakásban szinte mindennek a takarítására használhatod, így nem kell a hipermarket tisztítószerkészletének felét felvásárolnod
 • sokáig elég, olcsón beszerezhető, nagyon gazdaságos

Hátrányok:

 • a vízkővel szemben sajnos nem igazán hatékony
 • illatmentes (ez lehet, hogy inkább előny…)
 • egyelőre kevés helyen kapaható

 

Csak ajánlani tudom minden háziasszonynak ezt a tisztítószert. Nem csak azért mert hatékony és szuper környezetbarát, hanem azért is, mert rendkívül leegyszerűsíti a takarítást, amivel rengeteg időt és energiát spórol meg nekünk. Így végre, lehet időnk magunkra is. J

Szöllősi Adrienn

Tipp: Bio Cleaner Univerzális Bio háztartási tisztítószer online vásárlás itt!

2019-10-11T12:15:35+00:00 augusztus 31st, 2019|Categories: Univerzális tisztítók|0 Comments

Leave A Comment