Bio Cleaner Citrex 2000 univerzális tisztítószer teszt

Ha rendszeres olvasóm vagy, mostanra már bizonyára kiderült számodra, hogy a vegyszermentes tisztítószer felhasználók éllovasa vagyok. A vegyszermentességgel nem csak magunkat kímélhetjük meg újabb és újabb toxin bombától, de a környezetünket is kíméljük.

Az utóbbi hetekben a Biocleaner Kft. jóvoltából, alkalmam nyílt több Orgalco bio tisztítószert is kipróbálni. Ezek közül most a Bio Cleaner Citrex 2000 névre hallagató, univerzális bio tisztítószer koncentrátumot mutatom be nektek.

Mit érdemes tudni a Citrex 2000 bio tisztítószerről?

Először is azt, hogy magyar termék. Szerintem büszkék lehetünk rá, hogy egy magyar cég célul tűzte ki és meg is valósította a vegyszermentes, környezetkímélő tisztítószerek gyártását, melyek nemzetközi minősítésekkel rendelkeznek. A Citrex 2000 csomagolásán láthatjuk is az EU Ecolabel címkét, amely az Európai Unió által jegyzett környezetbarát termék védjegy. Ez a címke jelzi számunkra, hogy a Citrex 2000 bio tisztítószer bevizsgált és minősített termék, mely bizonyítottan környezetkímélő.

Koncentrátum, amelyet hígítva kell alkalmazni. A gyártó honlapján az áll, hogy „vízzel hígítva kell felhasználni, különben hatástalan”. Ez szöget ütött a fejembe. Ha valami hígítva hatékony, akkor töményen miért nem? Ez nem értelmezhető számomra. Meg is kerestem a gyártót és rákérdeztem. Nagyon készségesen és gyorsan válaszoltak, ami pozitívum. Szeretem az olyan cégeket, amelyeknek valóban fontosak a vásárlóik, akik végül is a termékeiket használják. Szóval azt válaszolták, hogy lehet használni töményen, de nem annyira ajánlott. Nagyon erős szennyeződéseknél, pl. egy rozsdás fémtárgyra lehet töményen önteni, hogy a rozsdát lemarja róla. Viszont egyes fémfelületek veszíthetnek a fényükből, ha töményen alkalmazzuk rá a Citrexet. Az optimális hatás érdekében a címkén szereplő hígítási arányban érdemes használni. Az, hogy hígítás nélkül hatástalan lenne a Citrex 2000, valószínűleg egy elírás lehet a honlapjukon.

Szóval ajánlott hígítani, végül is egy koncentrátumról van szó. Ez egyben azt is jelenti, hogy viszonylag hosszú ideig elegendő.

Nem tartalmaz savakat, foszfátokat, formaldehideket, ezért nagyon környezetbarát. 96%-ban lebomlik.

Univerzális tisztítószer, amelyet különféle hígításokban, a lakás minden területén felhasználhatunk. Nem csak a kosztól tisztítja meg az adott felületet, hanem a baktériumoktól, gombáktól, vírusoktól is. Tehát nagyszerű fertőtlenítő hatással bír, kisgyermekes anyukáknak különösen ajánlom!

Mitől működik?

A Citrex 2000 a varázsszó, amiről első hallásra csak annyit állapíthatunk meg, hogy nagyon tudományosan hangzik, de persze fogalmunk sincs, hogy pontosan mit jelent. Ez számomra a „bifidus essensis effektus” kategóriájába tartozik. Tudjátok, a reklámokban szoktak ilyen kifejezéseket használni, amiről egy átlag embernek halvány lila gőze sincs, hogy mit takar, de annyira tudományosan hangzik, hogy abszolút elhisszük, hogy ettől jó az adott termék.

Nos, lebbentsük fel a fátylat a titokzatos Citrex 2000-ről. Ez egy felületaktív anyag, ami 1:25-ös vízzel való hígításig a felületre felhordva, elpusztít mindennemű baktériumot, gombát, vírust. A benne lévő káliumhidroxid hatására a baktériumok begyorsulnak, és 2-3 percen belül felfalják a szennyeződéseket – olajat, zsírt, nehézfémet, rozsdát, kormot, stb. – majd 4 órán belül zsírsavvá alakítják azt. A benne levő tenzid az egészet 24 órán belül több mint 60%-ban, 20 nap alatt pedig 98,6%-ban lebontja, és vízzé, oxigénné, valamint szén-dioxiddá alakítja át. Ezért kerülhet be csatornába, élővízbe, talajba, egyáltalán nem károsítja a környezetet.

A termékcímke szerint HACCP rendszerbe is beilleszthető ez a tisztítószer. Ha nem hallottál még a HACCP-ről, akkor elmondom, hogy ez az élelmiszer-biztonságra vonatkozó minősítő rendszer. Éttermek és különféle vendéglátó egységek, valamint élelmiszergyártók szoktak ilyen minősítési procedúrán átesni. Ez nagyon szigorú követelményeket támaszt a cégek felé, többek között az élelmiszerek tárolására szolgáló helyiségek, vagy a gyártás során használt gépek tisztítására vonatkozóan. Csak az élelmiszerekre ártalmatlan tisztítószereket lehet használni, hogy semmilyen mérgező anyag vagy vegyszer ne kerüljön bele a termékbe.

Tehát nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Citrex 2000 egy szuper biztonságos, nagyon, nagyon, nagyon környezetbarát tisztítószer!

Mit tapasztaltam a használata közben?

A Citrex 2000 viszonylag sűrű, halványsárga folyadék. Tisztára úgy néz ki, mint egy sampon. A leírás szerint semleges szaga van. Ezalatt nem tudom mit ért pontosan a gyártó. Tény, hogy nincs erőteljes szaga, és semmi illatanyag nincs benne. Én azért éreztem egy kis dohos szagot, ami azért nem átható és nem terjed szét a lakásban.

Bio Cleaner Citrex 2000 univerzális bio tisztítószer koncentrátumKétféle hígításban próbáltam ki. A fürdőszobában 1:25, egyéb területeken 1:50-es hígításban.

Egy szórófejes flakonba tettem, hogy könnyebb legyen használni. Nektek is ezt a megoldást javaslom, mert így nagyon egyszerűen felvihető bármilyen függőleges vagy vízszintes felületre.

Lássuk, hogyan teljesített!

1:25 hígításban használtam a fürdőszobában:

Ebben a hígításban 1 egységnyi tisztítószerhez tettem 25 egységnyi vizet, tehát 10 ml tisztítószerhez 250 ml vizet.

Kipróbáltam:

 • csempére
 • fürdőkádhoz
 • mosdókagylóhoz
 • műanyag fogmosópohár tisztításához

Könnyedén tisztított, nem igazán kellett állni hagyni. A kevésbé makacs vízcsepp foltokat és vízköveket is viszonylag könnyen le lehetett szedni vele a csempéről. A mosdókagyló és a kád szép fényes lett, a fogmosópohárból a vízkő és fogkrém lerakódásokat is gond nélkül kiszedte. A komolyabb vízkővel nem tudott ebben a hígításban maradéktalanul megbirkózni. Próbáltam hosszabb ideig rajta hagyni, hogy egy kicsit oldja a vízkövet. De így sem tudta teljesen leszedni.

1:50 hígításban konyhában, ablakra:

Itt 10 ml tisztítószerhez adtam 500 ml vizet.

A konyhában nagyon klassz volt használni. A zsíros szennyeződéseket a pultról, gáztűzhelyről simán leszedte. Nem igazán kellett dörzsölni. Csak befújtam, vártam kb. fél percet, majd egy vizes szivaccsal áttöröltem, végül egy papírtörlővel szárazra töröltem az egész felületet.

A mosogatót és a csapot is szép fényesre tisztította, nem marta meg a króm felületeket.

Aminél viszont igazán lelkes lettem, az az ablaktisztítás volt.

Korábban így nézett ki az ablaktisztítás nálam:

 1. meleg, mosószeres vízzel lemostam az ablakokat
 2. ezután üvegtisztítóval befújtam és áttöröltem, hogy szép fényes legyen az üveg
 3. majd megint befújtam üvegtisztítóval és újra áttöröltem, hogy biztos legyen a hatás
 4. ezt követően fél óráig nézegettem különböző szögekből, hogy hol maradt foltos, majd újabb fél órás küzdelemmel megpróbáltam foltmentessé tenni. Persze ha valahol eltávolítasz egy elmázgálódást, legalább másik kettőt csinálsz közben…, a végén feladod. Kicsit mázgás, hát aztán??? Törölje le, aki meg meri szólni!

Az ablaktisztítás a Citrex 2000-rel:

 1. befúj és papírtörlővel áttöröl. Voilá, fényes, tiszta, foltmentes ablakok!

Hurrá, nyertem kb. 1 óra hosszát és megkíméltem magam egy csomó idegeskedéstől! Szuper, hogy közvetlenül a teljesen koszos ablakra használhatod. Nem kell előtte mosószeres vízzel lemosni a port és az egyéb szennyeződéseket. Abszolút foltmentesen szárad, nincsenek elmázgálódások, ottmaradt koszfoltok. A konyhaablakok zsíros szennyeződését is egy mozdulattal lehozta. Nagyon szuper volt, szinte élvezetes volt vele az ablaktisztítás! Tuti, hogy innentől csak ezt fogom használni! Próbáljátok ki, tényleg csodás!

Ár-érték arány

Háromféle kiszerelésben lehet kapni: 0,5 literes, 1 literes és 5 literes kiszerelésben. A legkisebb, tehát a félliteres 1200 Ft körül kapható, és ez bőven elegendő egy háztartásba. Mivel koncentrátum, hígítva kell alkalmazni, így nagyon sokáig elég. Ráadásul univerzális, vagyis a konyhától a fürdőszobáig, az ablakoktól a bútorokig, a háztartási gépeken át az autóig, szinte mindent tisztíthatunk vele, ami csak előfordul az otthununkban. Így nem kell 6-8 féle tisztítószert tartanunk otthon. Ez így nem csak helykímélő megoldás, hanem pénztárca kímélő is. Nehezen tudok elképzelni ennél gazdaságosabb megoldást. A Citrex 2000 ár-érték aránya kiváló!

Előnyök

 • magyar termék
 • biológiailag 98,6%-ban lebomlik, ezért nem szennyezi a környezetet
 • nagyon szuper ár-érték arány
 • koncentrátum, így nagyon sokáig elég
 • univerzális, a lakás minden részén használható, ezért elég, ha ezt tartod otthon a másik 8 tisztítószer helyett
 • kiváló tisztító és zsíroldó hatékonyság, foltmentes ablakok és üvegfelületek
 • könnyen használható
 • üzemekben is alkalmazható: HACCP rendszerbe illeszthető, és nagy kiszerelésben is megvásárolható

Hátrányok

 • makacs vízkőre nem annyira vált be (1:25-ös hígításban legalábbis)
 • kevés helyen kapható (most még)

Összességében egy szuper hatékony, nagyon gazdaságos tisztítószert ismertem meg a Citrex 2000-ben, ami abszolút egészség- és környezetkímélő is. Jó szívvel ajánlom mindenkinek, akinek fontos a környezetvédelem, kisgyermekes anyukáknak kiemlten ajánlom. Próbáljátok ki, szerintem Ti is meg lesztek elégedve vele.

Szöllősi Adrienn

Tipp: Bio Cleaner Citrex 2000 univerzális tisztítószer online vásárlás itt!

2019-10-11T12:20:38+00:00 augusztus 23rd, 2019|Categories: Univerzális tisztítók|0 Comments

Leave A Comment